Cincşor.Transilvania.Case de oaspeţi, Autenticitate săsească în centrul Transilvaniei

Proud To Be Romanian înseamnă pentru Casele de oaspeţi Cincșor mai mult decât ancorarea într-un spaţiu geografic. Înseamna să descoperim cu pasiune şi cu mintea deschisă valorile locului, să imbrăţişăm tradiţiile multiculturale ale Transilvaniei şi ale României şi să oferim oaspeților nostri o experienţă gastronomică inedită – rețete vechi redescoperite, ingrediente de calitate din grădinile țăranilor, toate trecute cu maiestrie și creativitate prin mâinile unui bucătar chef pasionat, cu multă experiență – Adrian Boscu. Credem în oameni şi în puterea lor de a schimba lucrurile în locul în care se află – în cazul nostru în centrul Transilvaniei. Credem într-o Românie cu valori autentice, modernă şi deschisă, europeană.

Cincșor.Transilvania.Case de oaspeți este un concept care îmbină cultura și tradițiile locului cu natura și relaxarea. Cele trei locații își păstrează fiecare specificul ei, ele combină atmosfera autentică cu elemente de confort modern. 

Cincșor se află la poalele Carpaților, în centrul triunghiului Sibiu – Brașov - Sighișoara. Fosta școală, fosta parohie evanghelică și gospodăria țărănească în care se află Casele de oaspeţi din Cincşor, formează împreună cu Biserica Fortificată un ansamblu istoric, tipic pentru fostele sate săsești din Transilvania. La o distanță de aproximativ o oră de Cincșor se află Brașov, Sighișoara sau Sibiu. În imediata apropiere se află Țara Făgărașului cu Cetatea din Făgăraș, Mânăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus, herghelia de cai lipițani din Sâmbăta de Jos sau tărâmul bisericilor fortificate la nord de Valea Oltului  – o zonă care încă așteaptă să fie descoperită.

Sardin, Pasiune pentru gastronomia italiana

Sardin s-a născut din pasiunea a doi tineri pentru gastronomia italiană și dorința de a exista în București un restaurant care să folosească ingrediente autentice pentru niște preparate care să nu se găsească ușor, dar la un preț relativ accesibil.  
  
Restaurantul cu specific italienesc a prins viață la sfârșitul lunii ianuarie, design-ul îi aparține arhitectului Corvin Cristian, iar Chef bucătarul responsabil de meniul și preparatele restaurantului, Radu Nedelcu, are o experiență de 15 ani în afara țării, în mai multe regiuni din Italia, timp în care a colaborat cu bucătari premiați cu stele Michelin, precum Vittorio Fusari și Philippe Leveille.  
  
Toate preparatele din meniul restaurantului Sardin sunt gătite în bucătăria proprie, folosindu-se produse artizanale de calitate, care oferă un gust autentic mâncării italiene. În felul acesta, făina biologică, măcinată la moara cu piatră pentru pâinea, grisinile și pastele făcute în casă, sunt achiziționate de la un producător din Piemonte. Prin acest procedeu, proprietățile grâului sunt cel mai bine păstrate.  
  
Brânzeturile provin din Reggio Emilia și Lombardia. Merită menționat Parmigiano Reggiano maturat 36 luni, Gorgonzola dulce, Taleggio, Bagoss de pe vârful Bagolino și Strachitunt din Val Taleggio.  
  
Pastele artizanale sunt aduse din Napoli. Tot de acolo vin și filet-urile de anșoa, caperele și roșiile de Piennolo. Din Sicilia provin lămâile, clementinele, măslinele și uleiul extravirgin. În acest fel se dă gustul autentic mediteranean mâncării și deserturilor din meniul restaurantului Sardin.   
  
Selecția de vinuri a acestui restaurant este, de asemenea, desăvârșită și creată cu ajutorul experienței Chef-ului bucătar Radu Nedelcu și cu ajutorul călătoriilor dese în zona de Nord a Italiei pe care ceilalți doi asociați le-au făcut. 
 

ApiLand sărbătoreşte 15 ani de activitate cu reduceri aniversare

ApiLand, producătorul cu cea mai variată gamă de produse apicole din România, sărbătoreşte 15 ani de la înfiinţare. De-a lungul celor 15 ani de activitate, dincolo de numeroasele realizări, bilanţuri contabile sau statistici, obiectivul principal al companiei a fost să ofere consumatorilor doar produse apicole pure, crude şi neprelucrate, exact aşa cum se găsesc în stup, pentru ca aceştia să se poată bucura de uimitoarele beneficii ale apicolelor pentru sănătate.

Povestea ApiLand începe în anul 1995 când, Ovidiu Bodea, fondatorul companiei, comercializează pentru prima dată polen uscat unor magazine și persoane fizice. De atunci și până astăzi, ApiLand a devenit furnizorul cu cea mai variată gamă de produse apicole din România. De la 3 angajați, la o echipă ce numără peste 20 de persoane specializate, de la un singur produs apicol, la o gamă de peste 60 de sortimente diferite, ApiLand își consolidează treptat poziția pe piața de profil cu multă muncă, multă dăruire și multă pasiune.

În cei 15 ani de experiență, ApiLand a studiat și cercetat beneficiile și complexitatea produselor apicole şi a contribuit la dezvoltarea domeniului apicol prin acțiunile de informare a apicultorilor, dar și prin acțiunile de pionierat în introducerea unor produse necunoscute pe piața de profil din România. 

Sloganul “Apicole pentru sănătate” reflectă întocmai filosofia companiei - promovarea unui stil de viață sănătos. În acest sens, ApiLand s-a implicat activ şi va continua să desfăşoare campanii de educare a populaţiei privind adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi a unei alimentaţii echilibrate.

“Prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi prin consumul regulat de produse apicole naturale, credem că poţi trăi mai sănătos, poţi fi mai energic şi îţi poţi îndeplini sarcinile zilnice acasă, la serviciu sau la şcoală mult mai eficient.” Ovidiu Bodea, fondatorul ApiLand

Prin intermediul magazinului online www.apiland.ro şi a celor peste 500 de magazine naturiste partenere, ApiLand pune la dispoziţia consumatorilor săi produse apicole care întăresc imunitatea, dau energie și o stare de bine organismului, îmbunătățesc capacitatea de concentrare și favorizează eliminarea stresului.

Săptămâna aniversară ApiLand, 9-15 octombrie 2017, este dedicată tuturor celor care aleg să aibă un stil de viaţă sănătos şi să consume produse apicole. În semn de mulțumire pentru toți acești 15 ani, Apiland vă invită pe www.apiland.ro, unde vă așteaptă multe reduceri aniversare.

Domeniile Sâmburești, Podgoria atestată din vremea lui Mihai Viteazul

Podgoria Sâmburești este atestată încă din vremea domnitorului Mihai Viteazul și, de-a lungul istoriei, a trecut prin stăpâniri de vază, prin importante familii boierești. Domeniile Sâmburești au fost pământurile unor oameni importanți în istorie printre care Theodosie Rudeanu, mare logofăt al lui Mihai Viteazul, ale nepotului lui Dan Danilovici, marele vistiernic a lui Matei Basarab şi ginerele lui Brâncoveanu, şi ale familiei Brătianu.

După Revoluție, Sâmburești-ul a primit un proprietar care i-a apreciat valoarea și a investit în echipamente, personal și promovare, ca să-i redea gloria de odinioară. Din cele 500 de hectare pe care se întinde podgoria, mai bine de jumătate sunt recultivate cu cele mai alese soiuri de vin, aduse din Franța și crescute în cele mai bune condiții în România. Terroir-ul de la Sâmburești este unul prielnic pentru vinurile roșii, aici având parte de un pământ mineralizat, prielnic unui vin intens, a unei expuneri solare ideale, dar și temperaturi potrivite, fiind adăpostit de către Olt și Carpați.

Domeniile Sâmburești sunt renumite ca cele mai bune pământuri pentru vinurile roșii din România. Poate de aceea Cabernet-ul Sauvignon de Sâmburești este singurul veritabil românesc și cel mai celebru. Nici vinurile albe nu sunt mai prejos, fiind reprezentate de soiuri parfumate care și-au găsit căminul potrivit pe dealurile însorite ale Oltului: Chardonnay și Sauvignon Blanc. Chardonnay-ul este unul dintre cele mai populare soiuri din lume și este sărbătorit la Sâmburești cu fiecare recoltă.

Îmbinând tradiția de secole cu inovația, cu grija și dragostea pentru vinuri alese, Domeniile Sâmburești este un brand românesc care promite să ajute la relansarea vinurilor de calitate din România.

Despre ApiLand sau cum poţi transforma o ocupaţie tradiţională într-un business de succes

Apicultura a reprezentat o ocupaţie importantă a poporului român încă din antichitate, când dacii creşteau albine pentru miere şi ceară. Astăzi, mai ales în contextul globalizării, putem procura produse apicole din foarte multe surse: de la apicultori, din magazine naturiste, de pe internet. Problema este că multe dintre produsele de pe piaţă nu sunt verificate şi certificate şi, astfel, nu avem nicio garanţie a calităţii acestora. Tocmai din dorinţa de a aduce în casele românilor doar produse apicole pure, exact aşa cum se găsesc în stup, şi de a valorifica cu adevărat această veche şi frumoasă ocupaţie, s-a născut acum mai bine de 15 ani compania ApiLand.
 
Astăzi, ApiLand deține cea mai variată gamă de produse apicole pure, crude şi neprelucrate din România şi este un brand foarte cunoscut şi apreciat, atât în ţară, cât şi înafara ei.

Prin intermediul magazinului online www.apiland.ro şi a celor peste 500 de magazine partenere, ApiLand pune la dispoziţia consumatorilor produse apicole pure care întăresc imunitatea, oferă energie și stare de bine, îmbunătățesc capacitatea de concentrare și favorizează eliminarea stresului. Lăptişorul de matcă pur, polenurile crude, păstura, mierea crudă şi propolisul sunt doar câteva dintre produsele apicole ApiLand preferate de către consumatori.

“Apiland este o firmă cunoscută, cu tradiție, ce prezintă garanția unor produse de calitate.” Simona B., 44 de ani, Galaţi

“Sunt produse bio şi am încredere că sunt controlate, spre deosebire de cele de la particulari.” Ana D., 39 de ani, Râmnicu Vâlcea

De-a lungul celor 15 ani de activitate, ApiLand şi-a diversificat în permanenţă gama de produse şi a obţinut certificări importante. Iată câteva dintre atuurile care i-au ajutat să devină unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi furnizori de produse apicole din România:
●    Sunt singura companie din România autorizată de ANSVSA pentru achiziţia, depozitarea, ambalarea şi vânzarea de Lăptişor de matcă pur, Polen crud şi Păstură.
●    Deţin cea mai variată gamă de polenuri crude monoflore din România.
●    Produsele apicole ApiLand au statutul de produse ecologice, fiind certificate de Ecoinspect şi atestate de Bio-România.
●    Sunt unic importator şi distribuitor de Miere de Manuka cu factor MGO™, marca Manuka Health.
●    ApiLand a lansat în premieră în România - Tonicele apicole, care sunt mixuri de produse apicole ambalate în fiole, ce reprezintă doza zilnică de sănătate şi vitalitate a oamenilor activi.
 
Descoperă întreaga poveste ApiLand şi o gamă complexă de produse apicole pe www.apiland.ro