Luna Solai. Povestea uleiurilor romanesti presate la rece

O mică afacere de familie din satul clujean Luncani, comuna Luna, produce unele dintre cele mai bune uleiuri vegetale din întreaga lume. Marca este autohtonă: Luna Solai.

Calitatea înaltă a uleiurilor alimentare obținute prin presare la rece a fost atestată de Institutul pentru Calitate și Gust din Bruxelles. Instituția a evaluat patru dintre cele șase uleiuri.

De asemenea, compania care produce aceste uleiuri a obținut brevetul de Furnizor Oficial al Casei Regale a României. Printre cei care apreciază acest ulei se numără și Prințul Charles al Țării Galilor, moștenitorul Coroanei Regatului Unit al Marii Britanii. Prințul Charles a avut ocazia să guste aceste uleiuri la Turda, unde a fost oaspetele Familiei Rațiu.

De curând, atelierul din Luncani a început să producă și uleiuri ecologice.

Povestea uleiurilor presate la rece a început în urmă cu aproximativ un deceniu, în gospodăria familiei Tulai.

Mihai Tulai s-a nascut în Luna, ca dealtfel si fiica sa, Felicia. A început să producă ulei de floarea-soarelui cu ajutorul unei prese pe care a reușit să o repună în funcțiune. Calitatea și gustul uleiurilor sale erau deosebite.

Astfel. Felicia a abandonat o carieră într-o companie multinațională din București si s-a întors în Transilvania pentru a-și ajuta familia să transforme mica afacere într-o companie serioasă.

Micul atelier de produs uleiuri a fost extins. A fost mutat într-o clădire nouă, construită în satul învecinat, Luncani, în apropierea unui castel medieval.

Familia Tulai a început să furnizeze uleiuri și Familiei Regale a României, a primit și brevet de Furnizor Oficial al Casei Regale. Apoi, acest atelier a primit vizita Alteței Sale Regale Principesei Maria a României.

Atelierul produce uleiuri de floarea-soarelui, dovleac, nucă, in, cânepă și rapiță. Felicia Tulai a vrut să vadă care este cu adevărat calitatea produselor sale.

Uleiurile produse la Luncani au fost trimise la Institutul pentru Calitate și Gust din Bruxelles. Acolo au fost evaluate în orb de un juriu format din maeștri ai artei culinare care au stele Michelin.

Sursa: ViaCluj.tv

ZAREA. Companie cu traditie de 100 de ani

ZAREA, lider în categorie, reprezintă expresia tradiției și experienței în vinuri spumante şi băuturi distilate în România.

Cu o expertiză de peste 100 de ani, datând încă din 1912, ZAREA este cea mai inovatoare și mai dinamică companie românească de profil. În portofoliul său se regăsesc peste 16 branduri locale şi internaţionale de tradiţie.

La ZAREA lucram intr-o companie cu traditie de 100 de ani si suntem mandri de experienta si reputatia noastra. Misiunea noastra este aceea de a ne incanta consumatorii in fiecare dintre momentele fericite ale vietii, de a le oferi bucuria, suprinderea si oportunitatea de a redescoperi savoarea unica a imbinarii experientei date de traditie cu standardele lumii contemporane.

Avem viziunea de a redeveni cel mai mare jucator de pe piata romaneasca de vinuri spumante si bauturi alcoolice. Avem la baza doi piloni importanti: brandurile noastre si oamenii.

Valorile noastre traseaza modul in care lucram impreuna, iar perpetuarea valorilor ne aduce mai aproape de viziunea noastra.

Atingerea viziunii noastre depinde de contributia si angajamentul tuturor angajatilor. Valorile noastre traseaza modul in care lucram impreuna, iar perpetuarea valorilor ne aduce mai aproape de viziunea noastra.

Artesana. Arta branzeturilor naturale si sanatoase

La Tecuci, oamenii pasionați de la Artesana, o fabrică de procesare a laptelui românească care apreciază calitatea înaintea cantității, brânza este preparată cu grijă prin metode tradiționale, cu scurgerea în voie a zerului, fără folosirea greutăților sau a altor procese mecanice. Brânzeturile conțin numai lapte, fermenți lactici, cheag și sare.

Laptele este pasteurizat la 72 de grade, temperatura optimă la care se distrug germenii periculoși. Prin comparație, brânza tradițională de stână se face cu lapte neasteurizat iar în producția industrială acesta se pasteurizează la 100 de grade distrugând o parte din vitaminele și antioxidanții prezenți în mod natural în lapte.

‘Daca esti la fel de pasionat ca noi de mancarea curata, fara pesticide si aditivi, iaurtul ecologic Artesana este baza de plecare.

Aceleasi calitati specifice iaurturilor Artesana sunt acum completate de laptele provenit doar din agricultura ecologica romaneasca de calitate.

Nu ne sfiim sa spunem ca aproape am atins perfectiunea!’ Alina si Daniel Donici

Danube Caviar. Standardul superior de calitate a caviarului romanesc, de peste 25 de ani

Calitatea productiei de caviar este asigurata in cadrul propriilor ferme de acvacultura. Acestea sunt construite respectand cele mai riguroase standarde internationale si folosesc cele mai noi tehnici si studii din domeniul acvaculturii.

Acest cadru permite specialistilor nostri efectuarea de studii si cercetari noi ce conduc la obtinerea de produse de calitate premium.

Pentru ca activitatea noastra ia in considerare mediul inconjurator, echipa noastra utilizeaza surse regenerabile de energie si cele mai eficiente tehnici de exploatare ale resurselor naturale. Alaturi de acestea, suntem implicati in proiecte de conservare si repopulare cu sturioni a Dunarii si a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

Cu o experienta vasta in domeniul acvaculturii si sturioniculturii, echipa noastra a efectuat un numar mare de cercetari stiintifice. Acestea au contribuit, de-a lungul timpului, la obtinerea celor mai bune rezultate in cresterea si reproducerea sturionilor si la procesarea unor produse de calitate superioara.

Artesana, Arta Branzeturilor Naturale si Sanatoase

Cele mai noi produse Artesana, în noul ambalaj din biopolimer, 100% compostabil și biodegradabil: iaurtul ecologic și brânza proaspătă mató.

Brânza mató face parte din dieta mediteraneeană de mai bine de 700 ani, putând fi consumată ca atare, în salate sau ca desert cu miere și nuci.

Noi am preluat rețeta ibericilor și am îmbunătățit-o cu laptele nostru românesc și ecologic, de la Vatra Dornei, pentru un gust desăvârșit, dincolo de orice timp și spațiu geografic.

Nu are sare adăugată, fiind astfel potrivită pentru copii de orice vârstă.

Desi Romania nu este recunoscuta pentru branzeturile sale, am invatat sa combinam caracterul puternic al branzeturilor din Pirineii spanioli cu fragilitatea si rafinamentul branzeturilor frantuzesti. Trufele negre, nucile si condimentele sunt atent selectionate si dozate de artizanii nostri.

Branzeturile Artesana® se obtin prin scurgerea in voie a zerului, fara folosirea greutatilor sau a altor procese mecanice. In acest fel, produsul finit isi pastreaza proprietatile care ii confera un gust unic.