Doctor Carmen Ianiotescu. Indeplinirea unui vis mult asteptat - un copil

Activitatea mea de medic imi aduce multe satisfactii, avand in vedere ca reusim sa aducem bucurie in randul atator familii care dupa ani lungi de incercari reusesc sa obtina o sarcina, iar apoi sa nasca un copil pe care il asteptau demult.

Unul dintre cele mai frumoase momente este acela cand primesc poze cu bebelusii, iar apoi alte poze periodic si ii vad cum cresc si cum isi fac fericite familiile sau cand vin si ne viziteaza impreuna cu parintii.

Chiar daca implicarea noastra este mare, din pacate sunt cupluri care nu reusesc sa isi implineasca visul, din pricina unor situatii medicale deosebite. In aceste momente, si noi suferim alaturi de ei, si incercam sa gasim solutii adaptate fiecarui caz in parte.

Medicina reproductiva este o supraspecializare deosebita, cu cele mai mari satisfactii pe care un medic ginecolog le poate avea, acela de a ajuta la indeplinirea unui vis mult asteptat - un copil.

Doctor Carmen Ianiotescu, Spital Wellborn

Oculens, Excelenta în oftalmologie

Compartimentul chirurgical al clinicii Oculens cuprinde un bloc operator ultramodern, cu aparatura de ultima generatie, cu monitorizare video si instrumente de cea mai buna calitate, majoritatea de unica folosinta.

Laserul Excimer MEL 90 si Femtolaserul VISUMAX pentru corectia viciilor de refractie (Miopie, Hipermetropie, Astigmatism), primul din Transilvania, intregeste dotarea de exceptie, la nivel occidental, al clinicii.

Activitatea medico - chirurgicala este realizata de medici oftalmologi cu mare experienta si competenta in specialitate si se adreseaza pacientilor de orice varsta.

Continua perfectionare a tehnicilor si procedeelor chirurgicale care se adreseaza in special cataractei, keratoconusului, glaucomului si chirurgiei refractive, este un efort material constant si scopul tuturor specialistilor clinicii.

Unele dintre premierele oftalmologice sunt:

2000 – primele operatii cu Laser Excimer din Transilvania (al doilea centru din tara), Dr. Dorin Nicula

2001 - prima implantare a unui dispozitiv hipotonizant (valva Ahmed) in Transilvania, Dr. Dorin Nicula

2002 - prima implantare a unui cristalin phachic (Artisan) in Transilvania (al doilea centru din tara), Dr. Dorin Nicula

2003 - au fost implantate pentru prima data in tara inele intracorneene Ferrara, Kera pentru tratamentul keratoconusului, Dr. Dorin Nicula

2004 - primul cristalin artificial Artisan aphachic implantat in camera posterioara, Dr. Dorin Nicula

2006 - primul cristalin artificial multifocal RESTOR efectuat la copil (9 ani), Dr. Dorin Nicula

2007 - primul tratament Cross - Linking pentru pacientii cu keratoconus (primul din tara) - Dr. Nicula Cristina- primul tratament Cross - Linking combinat cu implant de inele intracorneene pentru pacientii cu keratoconus (primul din tara), Dr. Dorin Nicula

2011 - prima corectie cu lentile de contact silicon hidrogel (kerasoft 3) pentru corectia keratoconusului, Dr. Cristina Nicula

2013 - prima procedura de PRK ghidat topografic din Romania (procedeul Kannelopoulos - Athena protocol) pentru tratamentul keratoconusului, Dr. Dorin Nicula

2017 - primele operatii de cataracta cu vizualizare pe monitor 3D, NGENUITY efectuate in Transilvania, Dr. Dorin Nicula, 2018 - primele operatii ReLex SMILE (cu Femtolaserul VisuMax) din Transilvania pentru corectia miopiei si astigmatismului (al doilea centru din tara), Dr. Dorin Nicula

Gáspár György. Revoluția relaționalã în România

credit foto Paul Buciuta

credit foto Paul Buciuta

‘Fiecare dintre noi cărăm în minte o poveste despre cine suntem, ce merităm și unde putem ajunge în această viață.

Pasajele de început le scriem din primele zile de viață, continuăm să adăugăm altele noi pe măsură ce descoperim viața și ne oglindim psihologic în relațiile care ne cresc.

Indiferent cine suntem și ce nume purtăm avem responsabilitatea de a edita conștient această poveste psihologică pentru a face loc tuturor părților care descriu istoria personală și care ne ajută astfel să descoperim cine suntem, cu adevărat.’ Gáspár György

Gáspár György este psiholog clinician şi psihoterapeut relaţional, cu specializare în hipnoza clinică, psihoterapia de familie şi psihoterapia integrativă. Profesează în domeniul sănătăţii relaţionale de peste zece ani, și este cel ce a introdus conceptul de #RevoluțiaRelaționalãÎnRomânia.

Membru fondator şi preşedinte al Asociaţiei Multiculturale de Psihologie şi Psihoterapie, unde coordonează programul de formare în psihoterapia familiei, este responsabil pentru dezvoltarea strategiei de colaborare europeano-americană în domeniul psihologiei şi al psihoterapiei relaţionale, dar și autor al lucrãrilor "Copilul invizibil", "Revoluția iubirii", "Mindfulness Urban", "Love is fun".

Are un parcurs atipic în alegerea carierei, dar considerã cã nu ar fi fãcut nicio altã meserie cu mai multã dãruire. A terminat Facultatea de Psihologie din cadrul Universitãții "Babeș Bolyai" la Cluj, urmând ca apoi sã fie fondatorul platformei Pagina de Psihologie.

În toamnã, pregãtește cel mai mare eveniment al sãnãtãții relaționale, #EpicTalk2019.

www.paginadepsihologie.ro

Brandul Viva Coco. “Bunătatea naturii, în cea mai pură formă, direct la tine acasă”.

Pentru cei care aud pentru prima dată, brand-ul VivaCoco este cel mai bine asociat cu calitatea premium a produselor din nucă de cocos – punând la dispoziție un ulei de cocos 100% natural, brut nerafinat, extra-virgin, presat la rece.

Uleiul de nucă de cocos și alte produse pe bază de nucă de cocos oferă beneficii uimitoare pentru sănătate. Printre acestea amintim: stabilizarea cantității de zahăr din sânge, scăderea colesterolului rău, îmbunătățirea sănătății pielii și chiar ajută și la scăderea în greutate. Dar eficiența acestor beneficii este direct legată de calitatea uleiului. Cu alte cuvinte, uleiul de cocos este un super-aliment delicios și nutritiv.

Uleiul de nucă de cocos nerafinat este fabricat din nucă de cocos proaspătă.