Thermal Technology. Carbon Fiber Heating

Thermal Technology a fost creat în anul 2004, ca un concept revoluționar de utilizare a unui material organic pentru a genera caldură din energie electrică. Nu orice material, ci acel element inovator care promitea un mare potențial și versatilitate încă de la primele sale utilizări - carbonul.

Intuiția a fost corectă, pariul a fost unul câștigator, dar s-a ivit o problemă: cum să folosești rețeaua de distribuție a energiei electrice? Cum se conectezi un fir de cupru normal la carbon pentru a fi alimentat?

Acesta a fost adevăratul miez al problemei, dar Thermal Technology a găsit soluția câștigatoare, datorită expertizei în domeniu și datorită cercetării continue în domeniul utilizării acestui material inovator.

Geniul, știința și perseverența au făcut posibilă invenția conexiunii carbon/cupru: stabilă, durabilă și protejată de un brevet internațional. Astăzi, Thermal Technology se mândrește cu studiul și implementarea a numeroase proiecte de succes.

Thermal Technology produce sisteme de încălzire prin radiație, evitând circulația prafului și a acarienilor în încăperi. Cablul din fibră de carbon este considerat conform cu limitele legale privind emisiile electromagnetice (Elettra80 - Tuv Laboratorio 2010) și nu generează câmpuri electromagnetice nocive.

Transferul căldurii prin radiație utilizează undele infraroșii ca vector de transfer. Undele infraroșii eliberate în ambient din pardoseală, perete, plafon sau radiatoare, se transformă în căldură când întâlnesc un obstacol, un perete sau o persoană. Radiațiile infraroșii nu sunt absorbite de către aer, ci de către corpurile solide pe care le întâlnesc și care le transformă în energie termică, în acest mod, creând condiții optime pentru confortul persoanelor.

Proiectarea corectă a unui sistem de încălzire pentru locuințe este esențială pentru a asigura eficiența acestuia, cu scopul de a oferi confort maxim pe perioada sezonului rece. Soluțiile Thermal Technology sunt ideale pentru realizarea sistemelor electrice de încălzire cu fibra de carbon, fie în pardoseală, perete sau tavan, capabile să creeze un mediu confortabil cu consum redus de energie. Thermal Technology oferă, de asemenea, soluțiile ideale pentru a menține libere și în siguranță toate acele zone din afara casei supuse înghețului și acumulării de zăpadă, cum ar fi trotuare, rampe, scări și terase. Produsele noastre permit, de asemenea, menținerea liberă de zăpadă a panourilor fotovoltaice și a marginilor acoperișului.

 

Fie că este vorba de plase sau covorașe radiante în pardoseală, soluțiile noastre sunt proiectate personalizat, se pot instala pe pardoseli noi sau pe cele existente, în clădiri noi sau în clădiri în renovare. Este furnizat doar sistemul de încălzire, nu izolația termică sau șapa din beton.

Plasele radiante sub tencuială sau foliile radiante sub panouri din gips-carton, produse de Thermal Technology, sunt soluția perfectă pentru realizarea unor sisteme de încălzire cu amprentă zero.

Confortul maxim în zonele dedicate wellness (saune, băi turcești, spa) înseamnă să te poți bucura și de suprafețele care, prin natura lor sunt reci, precum marmura, și care pot fi încălzite dacă este necesar cu soluțiile noastre.

Radiatoarele de design Thermal Technology se adaptează perfect oricărei zone a casei, creând soluții de amenajare elegante și funcționale. Radiatoarele noastre electrice combină beneficiile încălzirii cu fibră de carbon cu designul casei.

La proiectarea încălzirii într-un ambient arhitectural, fie el rezidențial sau un mediu profesional, este esențial să ne gândim atât la rezultatul estetic, cât și la cel funcțional. Utilizarea materialelor inovatoare, cum ar fi, de exemplu, carbonul, permite reducerea dimensiunilor, mențînând sau chiar îmbunatățind capacitatea termică. Datorită flexibilității acestei tehnologii este posibilă menținerea nealterată a funcționalității produselor și în același timp înfrumusețarea mediului cu adevărate obiecte de design.

Angajamentul constant al Thermal Technology în domeniul ecologic ne-a permis să producem soluții "Eco Friendly" cu cel mai mare respect pentru mediul înconjurător. Fibra de carbon, principalul element al produselor noastre, este de fapt 100% reciclabilă.

Conest. De peste jumătate de secol construim România

Suntem una dintre primele companii din țară, cu capital 100% românesc, care activează în domeniul construcțiilor. Actul de naștere datează din 1963. Atunci ne numeam Șantierul nr. 2 Chimie Iași din cadrul Întreprinderii de Construcții Montaj pentru Chimie Onești.

În 1970 a fost înființată Întreprinderea de Construcții Montaj nr. 4 Iași (ICM Iași). Șapte ani mai tîrziu am devenit Trustul de Construcții Industriale Iași (TCI Iași). Anul 1991 marchează odată cu privatizarea companiei și apariția brandului Conest.

Timp de 60 de ani, compania CONEST a demonstrat în mod consecvent, angajamentul față de valorile și principiile sale, în care crede cu convingere, desfășurând activități cu integritate și onestitate, simultan cu aplicarea valorilor proprii concretizate prin respect și responsabilitate în tot ceea ce facem.

Pentru că viziunea este unul dintre atributele importante ale unei companii, am anticipat nevoia dezvoltării infrastructurii rutiere în România. Astfel ne-am creat Divizia de Infrastructură Rutieră și avem experiență pe în Servicii, Construcții, Instalații Infrastructură rutieră, Producție.

'Responsabilitate, profesionalism și corectitudine. Aceste valori caracterizează compania Conest de peste jumătate de secol.

Ne-am dezvoltat împreună cu partenerii noștri cărora le-am oferit soluții potrivite, într-un timp scurt, cu misiunea respectării celor mai importante trei valori în esența unei afaceri durabile, valori pe care ţin să le reamintesc de fiecare dată: responsabilitate, profesionalism și corectitudine. Mai mult ca oricând vom continua să le respectăm.

Învățarea continuă, performanța și angajamentul puternic față de partenerii și angajații noștri sunt sursele excelenței noastre profesionale. Toate acestea au făcut din CONEST un nume puternic printre liderii companiilor de construcții.

Obiectivul nostru este şi va fi dezvoltarea și menținerea unor parteneriate de lungă durată, consolidate de experiența complexă în domeniu, managementul de succes, responsabilitatea socială și personalul calificat. În același timp suntem implicați în comunitățile în care activăm și ne oferim sprijinul pentru o mai bună calitate a vieții!

Mulțumesc fiecărui angajat care duce, prin munca depusă, povestea Conest mai departe.

Mulțumesc clienților care au ales compania noastră dar și viitorilor parteneri! Continuăm împreună!’ Viorel Cozma, Președinte Conest

Începând cu fazele de proiectare sau de pregătire a construcției și ajungând la etapele finale premergătoare finalizării acestora, toate proiectele noastre sunt urmărite îndeaproape, cu maxim interes, de către manageri de proiect care reușesc să țină sub control planificarea și bugetarea fiecărei etape de lucrare.

Echipa noastră de specialiști în construcții, iși propune ca în cadrul fiecărui proiect să creeze idei distincte și inovative și să dezvolte soluții profesioniste de implementare a planurilor, considerând specificitatea fiecărui proiect în parte.

Nucleul CONEST îl reprezintă angajații companiei. Obiectivul nostru este de a transformă fiecare loc de muncă într-o provocare pentru a promova un spirit întreprinzător și un management profesionist.

Astăzi avem peste 400 angajați calificați ce formează o echipă de experți în inginerie, proiectare, tehnică, financiar-contabil, administrativ, echipă susținută de personal muncitor calificat (asfaltatori, pavatori, fierari-betoniști, dulgheri, lăcătuși, sudori, vopsitori, schelari, zidari, zugravi, instalatori, electricieni, mecanici utilaj).

Receptivi la evoluția pieței forței de muncă, pe plan intern, CONEST își perfecționează în mod constant angajații pentru că aceștia să atingă un nivel înalt de pregătire în domeniu, oferindu-le în mod continuu training-uri care au că obiectiv cunoașterea și aplicarea procedurilor specifice managementului de proiect.

Portofoliul nostru cuprinde și Conest Grand Residence, Pasajul Octav Băncilă, Arteră Funcțională Sud, Centrul Expozițional Moldova.

MTC. Producător sisteme de acoperișuri și garduri

MTC Construct, o companie cu capital 100% românesc, aniversează în acest an 20 de ani de activitate în domeniul producției de țiglă metalică, tablă cutată, profile gips-carton, șipcă metalică și accesorii pentru acoperișuri.

Fabrica din Tecuci, județul Galați, este dotată cu utilaje de ultimă generaţie, ce prelucrează oţel de cea mai bună calitate. Halele de producție și depozitare au o suprafață de 35.000 mp, iar liniile de producţie sunt 100% automatizate, şi sunt dotate cu cele mai noi tehnologii existente pe piaţă, la nivel mondial.

MTC Construct s-a remarcat pe piaţa naţională ca având în portofoliu o gamă variată de modele, finisaje şi culori de ţigle metalice şi rigle de gard.

'Misiunea noastră este să producem articole de calitate superioară - ţiglă metalică, tablă cutată, rigle de gard metalice, profile gips carton, pe care să le distribuim la nivel naţional şi să asigurăm satisfacţia clienţilor noştrii, oferind calitate la cele mai înalte standarde, gamă variată de culori, finisaje şi preţuri avantajoase.

Producția automatizată, ultramodernă, ne oferă posibilitatea să oferim clienților nostri produse de calitate superioară, la prețuri mici.

Folosim doar materie primă de calitate PREMIUM, de la furnizori recunoscuți la nivel mondial pentru calitate, o gamă mare de culori și finisaje de materie primă PREMIUM. Gama de culori permite încadrarea perfectă a gardului în orice peisaj.' Cătălin Pavel, CEO MTC Construct

Acoperișul este cea mai importantă parte ale unei construcții. Acesta oferă protecție ocupanților și lucrurilor dintr-o locuința împotriva capriciilor vremii. De aceea, un acoperiș bine realizat trebuie să fie durabil, robust și nu în ultimul rând, plăcut că aspect, iar longevitatea este dată de materia prima din care este produsă țiglă metalică.

Mândra Chic. Zestre contemporană

Mândra Chic este un demers identitar,  un proiect pledoarie pentru redescoperirea, conservarea, susținerea, revalorizarea și promovarea identitiatii culturale locale și a patrimoniului textil. Concentrat artistic neaoș, pe tipar modern, care acționează în mai multe direcții.

Totul a început cu proiectul internațional de călătorie, "Suveica Mamei Ruța în jurul lumii", care are, în acest moment, în portofoliu, peste un milion de km pe întreg Mapamondul. Duce poveștile culturale ale satului și aduce poveștile lumii, în comunitate.

Muzeul de Pânze și Povești este un un mic centru cultural, în care strângem poveștile locale și poveștile lumii, un spațiu activ, în care au loc evenimente, ateliere gratuite pentru copiii din comunitate, expoziții, campanii de recuperare a unor meșteșuguri pierdute din zona patrimoniului textil, mini-rezidențe de creație pentru adolescenți, proiecte sociale, civice, educaționale sau de mediu, etc

În atelierul - șezătoare se creează o linie de suveniruri locale, realizate manual. Zestre contemporană, manifest, concept ce presupune mixarea de mesaje din cultura veche sau contemporană, cu bucățele manufacturate într-o spectaculoasă diversitate de tehnici. Acest mix Mândra Chic a devenit o adevărată trăsătură de caracter a brandului. Piesa locomotivă a colecției este Tricoul Mândra Chic.

URZEALA VREMURILOR  -  o campanie de fundrasing pentru recuperarea unui meșteșug pierdut: țesutul la război. Crearea, de la 0, a unui atelier multifuncțional, în care comunitatea să reînvețe meșteșugul și transformarea acestuia într-o adevărată experiență / produs cultural și turistic al locului, care să reactiveze mândria locală și să aducă bunăstare întregii comunități! Crearea unei hărți și a unei rețele de meșteri din domeniul patrimoniului textil, care să se susțină reciproc.

Arta lemnului. Obiecte cu poveste, confecționate din lemn de esență nobilă

Numele meu este Chiuzbaian Sorin si sunt fondatorul brandului "Handcrafted by Chiuzbi".

Născut în Baia Mare, Sorin este absolvent al Facultății de Arte și Design din Timișoara, secția Sculptură. Are un master tot în sculptură, iar de peste 15 ani locuiește în orașul de pe Bega. Povestea sa are temelii solide.

A lucrat o vreme într-un alt domeniu, fără prea multe perspective, apoi, în 2016, un drum i-a schimbat viața. Camino de Santiago, vechiul traseu al pelerinilor, l-a dus prin urcușurile și coborâșurile ființei sale și i-a redat libertatea interioară. Așa a început povestea "Handcrafted by Chiuzbi".

Într-o zi, când își plimba câinele, un husky cu ochi curioși ca ai săi, a zărit printre ruinele unei foste fabrici o oportunitate - un atelier generos cu lumină naturală. Spațiul disponibil nu putea fi decât la etaj, dar asta nu l-a împiedicat pe Sorin. Pasionat de alpinism, a fost mereu prieten cu înălțimile. A construit o scară și a urcat acolo toate utilajele cumpărate în timp. Acum urcă lemnul. Bucată cu bucată. Și îl ridică la rang de artă.

“Vreau să le dau clienților mei ce mi-ar plăcea și mie să primesc. Vreau să mă întâlnesc cu ei pe stradă, să le văd mulțumirea, să-mi zică: 'Ce fain o ieșit!' Îmi doresc ca fiecare piesă de mobilier pe care o fac să atragă privirea, admirația. Cu siguranță, există o artă a lemnului.“

Sorin lucrează doar cu lemn de calitate. La fel ca pe munte, aici nu face compromisuri.

Lemnul este o harta ce trebuie citit si descifrat, dacă nu e uscat corect sau dacă nu are textura bună, poți face lucrări frumoase, dar care vor crăpa în timp. Aici intervine experiența, dar și relația pe care o ai cu lemnul. Trebuie să înțelegi cum lucrează și unde să faci tăietura ca să tai tensiunea. Calitatea se regăsește și în produsele pe care le utilizează pentru finisaje. Pentru tocătoare sau boluri folosește doar uleiuri speciale, acreditate, care pot intra în contact cu alimentele, iar pentru impermeabilizare utilizează un lac special, care acoperă produsul cu o peliculă de protecție.