Minunat by Irina. O poveste de design românesc

Minunat by Irina este o poveste de design care se articuleaza in jurul a 3 cuvinte: a invata, a impartasi, a crea. Esarfele de lux Minunat by Irina poarta motive inspirate din folclorul românesc.

"Ca expatriat, am colectionat obiecte traditionale românesti, iar, la un moment dat, am inceput sa desenez forme in raport cu creatiile populare românesti". Irina Dulgheru, designer si proprietar al brandului.

In colectiile de esarfe se gasesc povesti noi, desenate cu simboluri stravechi asezate in vârste, grafisme reprezentand natura –flori, pasari, grafisme ale unor piese de port popular remarcabile redesenate (de exemplu, camasa cu maneca rasucita de Vrancea, fota brodata cu tel din Mehedinti).

Designul nu doreste sa inlocuiasca traditia , ci sa o retraiasca, sa trimita pe o cale usoara (accesoriul de moda), in toate colturile lumii. Cadoul ideal dinspre straini spre români sau intre români, esarfele au ajuns departe, în mâinile românilor care se întorc rar in tara, adaugând emotie acestei aventuri.

Luxul si modul de fabricare s-au impus din pasiunea pentru textile a designerului. Matasea - muselina sau twill- identice cu ale marilor case de moda ; experienta de 80 de ani in domeniu a fabricantului asigura imprimarea digitala la cel mai inalt nivel in Europa si finisarea remarcabila a esarfelor. Circuitul scurt -designul si fabricarea care se fac in acelasi oras, dau mândria de produs european.

Din dor si dragoste pentru locurile in care traieste, Minunat by Irina investeste toate resursele pentru a crea serii limitate cu cât mai multe designuri noi in colectia anuala care se regaseste incepand cu luna noiembrie la My Romanian Store, str. Episcopiei nr 6, Bucuresti.

Ruvix. O poveste frumoasă care arată că în România chiar se poate

Ruvix s-a născut în anul 2014, atunci când cei trei prieteni, Elena Matei, Cristian Rădulescu și Alexandru Ciobică, au decis că-și doresc ceva al lor, să producă fizic un bun. Deși nu aveau vreun fel de experiență în domeniul antreprenoriatului sau în domeniul în care urmau să activeze, au reușit cu multă muncă și perseverență să creeze ceva. Ceva ce pentru unii înseamnă astăzi tricouri mișto, pentru alții un partener de încredere, iar pentru cei care lucrează la Ruvix, o nouă familie.

S-au avântat în imprimeria textilă cumva pe picior greșit, pentru că și-au folosit toți banii strânși pe niște utilaje care aveau să nu le fie de folos. Totuși au mers mai departe, chiar dacă poate toate semnele spuneau că trebuie să renunțe. Au investit fiecare bănuț încasat din vânzările online și au reușit să cumpere utilaje potrivite pentru nevoile companiei.

Anii au trecut, utilajele s-au înmulțit, iar echipa a crescut. Ruvix se laudă acum cu o echipă de 18 oameni și cu o cifră de afaceri de 1,2 milioane de euro pe grupul de firme. Dintr-un apartament cu două camere minuscule, au ajuns la cel de-al patrulea sediu, o superbă casă de pe strada Aurel Vlaicu, în care zilnic răsună voia bună.

Anul acesta, Ruvix a mai bifat un lucru super mișto. CEL MAI MARE TRICOU DIN LUME! Acesta are 80x100m, iar pentru coaserea lui s-au folosit 2 km de ață. Tricoul a fost făcut cadou lui Cristian, de către prieteni, cu ocazia aniversării lui.

O poveste frumoasă care arată că în România chiar se poate! Se poate dacă îți dorești, dacă perseverezi și iubești ceea ce faci.

Proud to be Ruvix. Proud to be Romanian!

IONA Jewelry. Povestea bijuteriilor fine

Spunem povestea bijuteriilor fine, fabricate în România de designeri de produs și maeștri bijutieri care duc tradiția mai departe. Toate bijuteriile IONA sunt lucrate în aur de 14K galben, alb și roz și cu diamante albe sau negre.

Ne găsești în online cu cele mai fresh colecții de bijuterii din aur, cu design minimalist. Ne bucurăm să te cunoaștem. Noi suntem IONA.

Cine este IONA? Numele este interpretarea modernă a miticului Iona, pescarul care caută libertatea și cunoașterea de sine. Pentru că brandul IONA vorbește despre eliberarea de convenții, despre autenticitate și susținerea comunității din care face parte.

Bijuteriile Urban Goddess de la IONA se asortează perfect cu femeile care le poartă: femei puternice, care ne fascinează cu energia lor. Pentru ele am creat piese delicate din aur, cu design minimalist și simboluri contemporane.

Investește în povestea ta sau a unei persoane dragi ție cu o bijuterie care nu își pierde valoarea în timp.

Verighetele și inelele de logodnă IONA urmează aceeași linie minimalistă a brandului. De asemenea, pentru noi este foarte important confortul interior al verighetelor pentru că acestea vor fi purtate de clienți întreaga viață.

O noutate a colecției noastre sunt diamantele negre, al căror farmec este potențat cel mai bine de aurul alb, iar “vedeta”colecției este Miraculum Mundi. Inspirați de frumusețea poeziei lui Lucian Blaga, Eu nu strivesc corola de minuni a lumii, bijutierii noștri au creat verighete cu aspect de gheață și 36 de diamante poziționate pe muchie, o tehnică foarte complexă pe care numai un bijutier experimentat o poate realiza. Pentru montarea pietrelor în verighetele Miraculum Mundi se lucrează aproximativ 4 săptămâni. Avem bijutieri foarte buni la noi în țară și ne-am propus să le demonstrăm clienților că verighetele produse în România sunt la un nivel calitativ înalt.

www.iona.ro / www.ionastore.ro

Magnolia. Florăria pentru care nu există distanțe prea mari

Dacă spui “flori livrate oriunde în lume”, spui Florăria Magnolia.

Povestea Magnolia a început în 1997, iar fondatorii ei, Ioana şi Gabriel Molnar, au visat o florărie în care calitatea produselor și a serviciilor, alături de atenţia faţă de client, să fie principii de neclintit. Lucru care s-a și întâmplat în cei 22 de ani de existență. Azi compania deține cel mai mare lanț de florării din România, depozite proprii, un garden center și florăria online prin intermediul căreia se pot trimite flori în orice colț al lumii.

"Dincolo de faptul că vindem flori, noi credem că, de fapt, menirea noastră este să îi ajutăm pe oameni să transmită mesaje și sentimente. Cu mândrie, spunem că suntem curierii care transportă cea mai prețioasă încărcătură- emoțiile clienților noștri transmise prin intermediul florilor.” Gabriel Molnar, fondator Magnolia.

Magnolia este o confirmare a faptului că atunci când vrei să aduci bucurie, nu există piedici și nici prea mulți kilometri. Nu contează localitatea, țara sau continentul! Comanzi florile online sau în una dintre florării și cadoul tău va ajunge la destinație în doar câteva ore.

Mereu atenți la dorințele fiecărui client și la mesajul pe care acesta vrea să-l transmită, floriștii Magnolia vin cu recomandări și cu soluții personalizate.

"Suntem norocoși să putem fi alături de clienții noștri la evenimentele frumoase din viețile lor și, mai ales, să le fim un sprijin real atunci când vor să facă fericit pe cineva drag. Să aduci emoție celor pe care îi iubești cu ajutorul florilor este unul dintre cele mai frumoase lucruri, iar pentru Magnolia, această emoție este motorul care mișcă întreaga companie” spune Ioana Molnar, fondator Magnolia.

Confort Merino. Afacere romaneasca care înseamnă, mai presus de orice, o familie.

La început eram doi tineri pasionați de manufactură care, odată cu nașterea primului copil - astăzi o domnișoară zglobie de 9 ani - am fost binecuvantați cu pasiunea pentru o viață sănătoasă.

Confort Merino s-a născut din dorința de a-i asigura fetiței noastre un mediu cât mai curat și mai natural în care să se dezvolte armonios. Am început cu o saltea, creată cu mâinile noastre, din materiale alese cu grijă, pentru ca puiul nostru să aibă parte de cel mai sănătos somn posibil.

Ne-am îndrăgostit de lână pentru simplitatea și puritatea sa naturală și o prețuim pentru calitățile sale vindecătoare. In final am devenit dependenți și nu ne putem împotrivi sentimentului confortabil pe care lâna ni-l oferă.

Animați de pasiunea pentru o viață sănătoasă, ne-am dedicat de la început dezvoltării unor produse excepționale pentru pat, naturale și confortabile care să ofere un somn de calitate.

Astăzi, produsele Confort Merino sunt rezultatul muncii depuse de o echipă minunată ce împărtășește cu pasiune aceeași viziune, de a schimba modul în care lumea percepe produsele din lână.

Din 2014, an în care ideea noastră s-a conturat într-o afacere concretă și până în prezent, am reușit să dăm viață unei comunități minunate de români care iubesc produsele naturale din lână. Avem alături de noi și prieteni care au descoperit pentru prima dată lâna și beneficiile sale, devenind dependenți la rândul lor de confortul ce îl pot obține folosind produsele Confort Merino.

Produsele fabricate în secția proprie de producție sunt concepute de noi, aducând permanent îmbunătățiri. Folosind materie primă de cea mai bună calitate și lucrând cu mare atenție la detalii, am reușit să aducem pe piață produse excepționale pentru pat, fiind foarte bine primite de partenerii noștri externi din Marea Britanie, Belgia, Danemarca, Olanda, Spania, Elveția, Ungaria și Statele Unite.

Produsele Confort Merino sunt fabricate în Piatra Neamț, folosind cele mai bune materiale – Lâna Merinos și Bumbacul Organic. În secția proprie de producție sunt concepute și realizate pilote, perne, protecții saltele și saltele adiționale. Avem experiență în manufactură, dar și în producție de serii mari.

Produsele sunt atent lucrate, mare parte din procesul de fabricație fiind manual.