Mândra Chic. Zestre contemporană

Mândra Chic este un demers identitar,  un proiect pledoarie pentru redescoperirea, conservarea, susținerea, revalorizarea și promovarea identitiatii culturale locale și a patrimoniului textil. Concentrat artistic neaoș, pe tipar modern, care acționează în mai multe direcții.

Totul a început cu proiectul internațional de călătorie, "Suveica Mamei Ruța în jurul lumii", care are, în acest moment, în portofoliu, peste un milion de km pe întreg Mapamondul. Duce poveștile culturale ale satului și aduce poveștile lumii, în comunitate.

Muzeul de Pânze și Povești este un un mic centru cultural, în care strângem poveștile locale și poveștile lumii, un spațiu activ, în care au loc evenimente, ateliere gratuite pentru copiii din comunitate, expoziții, campanii de recuperare a unor meșteșuguri pierdute din zona patrimoniului textil, mini-rezidențe de creație pentru adolescenți, proiecte sociale, civice, educaționale sau de mediu, etc

În atelierul - șezătoare se creează o linie de suveniruri locale, realizate manual. Zestre contemporană, manifest, concept ce presupune mixarea de mesaje din cultura veche sau contemporană, cu bucățele manufacturate într-o spectaculoasă diversitate de tehnici. Acest mix Mândra Chic a devenit o adevărată trăsătură de caracter a brandului. Piesa locomotivă a colecției este Tricoul Mândra Chic.

URZEALA VREMURILOR  -  o campanie de fundrasing pentru recuperarea unui meșteșug pierdut: țesutul la război. Crearea, de la 0, a unui atelier multifuncțional, în care comunitatea să reînvețe meșteșugul și transformarea acestuia într-o adevărată experiență / produs cultural și turistic al locului, care să reactiveze mândria locală și să aducă bunăstare întregii comunități! Crearea unei hărți și a unei rețele de meșteri din domeniul patrimoniului textil, care să se susțină reciproc.