Mianda Travel. Turismul de lux în creștere în 2023

Cererea pentru vacanțe de lux pentru piața românească este într-o continuă creștere. Fie că vorbim de escapade de weekend, sejururi sau circuite complexe în diverse colțuri ale lumii, apetitul pentru hoteluri high-end și servicii de lux asociate a crescut considerabil.

Cifrele în creștere se datorează în mare parte eliminării restricțiilor cauzate de COVID 19, restricții care s-au întins pe o perioadă destul de lungă de timp, în special în zone din Asia insulară dar nu numai.

Stabilizarea monetară și socio-politică din zonă este de asemenea un aspect extrem de important în reluarea vacanțelor, dar și a călătoriilor pe segmentul de business.

Un alt factor care contribuie la creșterea pieței de travel în general este reluarea operării sau mărirea capacității pe mai multe destinații de leisure, în special pe cele populare pentru piața românească (exemplu fiind Dubai, Bali, Thailanda), dar și extinderea ofertei cu propuneri de produse noi, menite să acopere cererea existentă în piață.

În luna ianuarie am înregistrat un număr record de solicitări pe zona luxury, iar trendul este într-o continuă creștere. Pentru a putea veni cu un produs de calitate la prețuri corecte, la Mianda Travel parteneriatele strategice sunt esențiale. Lucrăm atât cu tour-operatorii mari din țară și din destinații, însă contractăm direct hoteluri sau prestatori de servicii locali, în special în zonele în care cererile sunt în creștere, astfel încât să putem personaliza deplasările până la cele mai mici detalii.

Este important pentru noi să ne asigurăm că turiștii noștri beneficiază de calitate de fiecare dată când folosesc serviciile agenției noastre.

Începând din acest an am adus în portofoliul nostru croaziere de la cei mai mari operatori la nivel mondial și ne consolidăm programul de baneficii pentru companiile care au cu precădere nevoi de travel pe zona de servicii premium și luxury.

Raluca Tăculescu, CEO Mianda Travel

https://tinyurl.com/miandatravel

Povestea Forest Retreat & Spa

Povestea Forest Retreat & Spa a început in urma cu 15 ani, în comuna Măciuca, județul Vâlcea, din dragoste pentru oameni și frumos. Încă de la început, misiunea noastră a fost aceea de a oferi servicii de cel mai înalt rafinament aici, în România, în satul unde am copilărit, visul nostru împlinindu-se în anul 2008 cand prima unitate de cazare și-a deschis brațele pentru a întâmpina primii turiști, urrmand ca in anul 2016 Forest Retreat&Spa sa inaugureze un centru spa de cinci stele situat printe cele mai apreciate centre spa din Romania.

Idealul nostru a fost acela de a ne ajuta turistii să-si creeze ritualuri wellness bazate pe încredere, să-si descopere propriile nevoi și dorințe și să se redescopere în armonie completă cu natura. Am avut si avem o deosebita încredere în interconexiunea dintre corp, spirit, pamant si apa, o conexiune specială cu resursele naturale ale locului.

Forest Spa te intampina încă de la intrare cu nuante verzi ale muschilor naturali din Magic Garden, cu parfumul îmbietor al florilor și cu un design interior complex, compus din piatră și lemn masiv.

Piscina interioară și exterioară, sauna umedă și uscată, salina, dușurile emoționale, sala fitness sunt doar o parte din serviciile oferite de noi. De-a lungul anilor, ne-am focusat pe dezvoltarea terapiilor din cadrul centrului Forest Spa, astfel ca, o dată ajunși aici, pentru un plus de relaxare, recomandăm oapetilor nostri să acceseze tratamentele noastre corporale și faciale. Printre serviciile si terapiile oferite de Forest Spa se numără: masajul balinez, masajul thailandez, Shiatsu, Lomi-lomi,, masaje de cuplu, masaje de relaxare și tratamente faciale efectuate cu ajutorul aparaturii Oxygenera Pro. Dispunem de cinci spații unde turiștii pot opține cu adevărat răsfățul simțurilor și starea de bine: Oxigenera, Harmony, Serenity, Recovery, Rise&Shine și o cameră destinată masajelor de cuplu, Vitality.

Am consacrat o atenție aparte organizării petrecerii timpului în aer liber, pentru cei care își doresc să descopere frumusețea naturală a zonei. Terenurile noastre de sport găzduiesc adevărate campionate de tenis, volei sau fotbal iar Forest Garden este locul perfect pentru cei care doresc să-și petreacă un timp de calitate, în natură.

Pasionații de călărie, de aventură pe bicicletă, atv sau chiar și simple drumeții în natură, pot să își petreacă timpul la Forest Retreat&Spa, alegând forma de miscare cea mai potrivită pentru fiecare în parte.

De peste 10 ani organizam cursuri de ciclism, unde participa an de an peste 300 de ciclisti profesionisti si amatori din toate judetele.

Forest Garden este amplasată într-un cadru pitoresc, fiind exitinsă pe o suprafață foarte generoasă. Oriunde v-ați întoarce privirea, veți vedea doar spații naturale deschise străjuite de verdele pădurilor și albastrul cerului...toate acestea vin la pachet cu cele mai frumoase necuvantatoare. Fiind iubitori de animale, crestem cu o mare grija si atentie 9 cai si 5 caprite.

Meniul restaurantului nostru este bazat pe ingrediente sezoniere și locale, sută la sută naturale, provenind din propria cultură, aceasta consolidând conceptul nostru farm to table.

Atenția oferită oaspeților noștri, pasiunea pe care o punem în pregătirea preparatelor, grija cu care recomandăm băutura potrivită pentru fiecare fel de mâncare, reprezintă valorile în care credem: servicii de înaltă calitate, starea de bine și conexiunea interumana.

Dacă ar fi să spunem ceva de excepție despre cele 4 spații de cazare, am vorbi despre peisajul ce poate fi admirat din toate cele 27 de camere duble și 3 apartamente, despre apusurile de soare mai frumoase decât în orice alt loc, despre aerul curat, despre libertatea absolută pe care o regăsiți odata ajunsi aici. Retreat House, Căsuța Călușarilor, Hotelul și Vila Forest, sunt părțile determinante în obținerea stării de confort și satisfacție. Forest Retreat&Spa este locul unde natura nealterată de poluare și agitația cidadină este gata să îmbogățească propria existență. Este locul în care îmbinăm aromonis senzația de arhaic cu toate facilitățile civilizației și confortului. Locul în care regăsiți liniștea de acasă.  

Alma Health & Spa Retreat. Resort balnear premium pe malul Lacului Sărat

Lacu Sărat este una dintre primele staţiuni balneo-climaterice din România. Înfiinţată acum aproape 150 de ani, în 1879, era renumită în Europa începutului de secol XX pentru puterea vindecătoare a nămolului sapropelic şi priceperea medicilor, dar şi pentru atmosfera de vacanţă, balurile şi evenimentele organizate aici.

Legenda spune că domnitorul Vlad Ţepeş, vrând să pedepsească nişte oşteni turci luaţi prizonieri, i-a "vârât în saramură" cu tot cu cai, în Lacul Sărat, crezând că astfel va scăpa de ei.

Şi nu mare i-a fost mirarea voievodului, când, după vreo săptămână, turcii şi caii lor au ieşit din lac mult mai întăriţi şi vindecaţi de răni.

Apoi, localnicii, auzind povestea, au început să meargă şi ei în locul vindecător, să se însănătoşească. Iar vestea s-a răspândit din localnic în localnic şi din generaţie în generaţie, până în 1879 când, după cercetări şi verificări amănunţite ale calităţilor nămolului sapropelic şi ale apei hipersaline, statul român a decis înfiinţarea Staţiunii Lacu Sărat, una dintre primele staţiuni balneare din România.

"Lângă Brăila era înfloritoare staţiunea balneară Lacu Sărat, dotată în stilul epocii, cu un parc englezesc, cu un chioşc pentru muzică şi cu un cazinou în care se juca "chemin de fer" şi "bula". Venea Lumea din toate colţurile ţării... veneau să-şi petreacă vacanţele la Lacu Sărat, Nicu Filipescu şi Lilli Gheorghiade, Take Ionescu şi Miţa Biciclista, poeţi şi ziarişti de renume." Nicolae Carandino, ziarist.

Medici renumiţi, precum Carol Davila, Bernard Landway, Dr. Felix, Ion G. Apostolea nu şi Th. Bastaki contribuie prin cercetările lor şi prin profesarea medicinei în staţiune la vindecarea celor care sufereau mai ales de boli reumatismale şi dermatologice.

În jurul anului 1900, staţiunea Lacu Sărat devenise o staţiune balneară înfloritoare, legată de Brăila printr-o linie de tramvai electrificată. Staţiunea se mândrea cu hoteluri şi pensiuni, restaurante, parc englezesc, terenuri de sport, cazinou, baluri care se încheiau cu focuri de artificii şi bătăi cu flori, spectacole de teatru, concerte şi fanfare militare. Era o staţiune renumită, fiind vizitată de personalităţile vremii, atât pentru proprietăţile vindecătoare ale lacului, cât şi pentru atmosfera încântătoare de vacanţă.

Şi chiar dacă criza din anii 30, distrugerile din timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi anii gri ai comunismului au vrut parcă să şteargă amintirea anilor de glorie, în anul 2021 staţiunea este declarată staţiune de interes naţional, reînviind speranţa renaşterii şi dorinţa de a-i reda renumele pierdut.

Odată cu investiţiile în dezvoltarea noului complex balnear şi de vacanţă modern Alma Health & Spa Retreat, se redă staţiunii Lacu Sărat gloria şi farmecul din perioada în care aceasta rivaliza cu staţiunile balneoclimaterice renumite ale Europei şi se revitalizează această adevărată comoară ascunsă a Bărăganului.

Alma înseamnă suflet în limba spaniolă, benefic şi hrănitor în limba latină, tânăr în limba ebraică şi savant în arabă. Alma este antic şi modern, tradiţional şi cosmopolit, ca şi lo-ul căruia îi aparţine resursa vindecătoare perpetuă a Lacului Sărat, nămolul sapropelic.

Şi, aşa cum acest adevărat aur negru al sănătăţii se regenerează continuu de peste o mie de ani, la Alma Health & Spa Retreat îţi refaci sănătatea, îţi regăseşti echilibrul interior, te bucuri de vacanţă împreună cu cei dragi.

Începe ziua cu un moment de relaxare chiar în camera ta de hotel cu privelişte către parc sau către lac. Ai la dispoziţie 185 de camere şi apartamente premium, cu balcoane şi terase mobilate, cu facilităţi inteligente şi toate beneficiile de care ai nevoie pentru o experienţă premium la Lacu Sărat.

De la cele mai eficiente terapii spa, wellness şi tratamente balneare cu nămol sapropelic din Lacul Sărat, la vacanţe şi evenimente, se dă viaţă unui complex balnear şi de vacanţă premium, unde pe primul loc sunt grija pentru starea ta de bine şi calitatea serviciilor noastre.

Un spațiu de peste 2500 mp, recepție dedicată și 60 de spații individuale pentru tratamente de recuperare, dotate cu cele mai moderne echipamente te așteaptă pentru următorul sejur de tratament balnear la Alma Health & Spa Retreat. Cel mai mineralizat nămol sapropelic din România și apa lacului, care se transformă, sub soarele arzător, într-un elixir vindecător din săruri și minerale, sunt resurse unice, care întăresc sistemul imunitar, elimina toxinele, țin ridurile la distanță, cresc nivelul de energie al organismului, elimină anxietatea și previn depresia.

Tradiții vechi de vindecare întâlnesc medicina modernă pentru ca, împreună, să creeze un panaceu de vindecare pentru afecțiuni diverse: reumatismale, afecțiuni post-traumatice, afecțiuni neurologice periferice, ginecologice, dermatologice, endocrine. 

În Lacul Sărat, nămolul sapropelic are o calitate excepțională pentru tratarea afecțiunilor reumatismale, inflamatorii, dermatologice, ginecologice, endocrine, a stărilor post-traumatice, afecțiunilor respiratorii și ale sistemului nervos central, având proprietăți antiinflamatorii, vasodilatatorii, detoxifiante, de stimulare a circulației sangvine. În 1883, când a fost testată salinitatea apei și calitatea nămolului, s-a înregistrat că “gradul de concentraţiune a apei variază între 26-45%, întrecând pe a tutulor celor alte ape minerale din lacuri analoage din Europa” iar în 1890 calitatea sa a fost certificată de către Laboratorul de chimie al Școlii de Mine din Paris.

Executive Chef-ul Alma alege cu atenţie ingredientele reţetelor şi pune în prim-plan aroma, echilibrul şi calitatea meniurilor servite oaspeţilor, urmand principiile alimentaţiei sănătoase, cu ingrediente proaspete, cumpărate de la producătorii locali. Se Integrează în conceptul culinar preparate locale, tradiţionale şi specialităţi internaţionale care să reflecte spiritul cosmopolit al Brăilei.

La Alma Health & Spa Retreat au fost create şase restaurante în care să îţi răsfeţi gustul: Kyralina - Cramă românească, Ostia - Restaurant pescăresc, Helise - Restaurant pentru evenimente, Bistro by the Lake - Comfort Food pe plajă, Allegria - Restaurant internaţional a la carte.

Întregul resort este o evadare din cotidian, dar centrul spa duce starea de bine la un nou nivel. Cu acces exclusiv doar pentru oaspeţii cazaţi, Alma Spa te aşteaptă cu terapii de revitalizare şi anti-age, într-o atmosferă relaxantă la piscina interioară cu apă dulce, de 1.2 m adâncime, la jacuzzi-ul cu vedere spre lac, la cele 2 saune saline cu pereţi din sare de Himalaya, la Hammam, saună umedă, alături de masajul facial şi corporal, camerele terapeutice pentru cupluri, duşul Vichy şi duşul scoţian, fântâna de gheaţă.

Echipa de terapeuţi profesionişti te va ajuta să te revigorezi, să te relaxezi şi să-ţi regăseşti echilibrul interior.

Centrul de evenimente Alma este dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, astfel încât să poată găzdui toate tipurile de evenimente private şi corporate, evenimente culturale şi expoziţii.

Cele patru săli de conferinţe, dar şi restaurantele cu spaţii generoase beneficiază de lumină naturală, acces la terase şi privelişte, astfel încât evenimentele organizate la Alma Health & Spa Retreat să le ofere invitaţilor o stare de bine, de confort şi bună dispoziţie, indiferent de tipul de eveniment la care participă.

Cu candelabre somptuoase si o scenă impresionantă încorporată, Alma Grand Ballroom este cea mai spectaculoasă sală de evenimente din Brăila. De la evenimente sociale la spectacole de teatru, banchete sau expoziţii, Alma Grand Ballroom poate găzdui orice fel de eveniment de mari dimensiuni.

Esti invitat să cunoşti universul Alma şi să contribui la revitalizarea Lacului Sărat, staţiunea care a uimit Europa începutului de secol XX. Un ecosistem creat în jurul comorii ascunse a Bărăganului, staţiunea cu cele mai multe zile însorite din România.

Conacul lui Maldăr. Farmecul boieresc al Olteniei de altădată

Conacul lui Maldăr este o culă oltenească autentică, ce își păstrează intacte toate detaliile de caracter – dintre care, cu adevărat iconic este cerdacul brâncovenesc, cu arcade.

Domeniul include conacul, restaurantul, o căsuță de oaspeți în stil tradițional, crama, biblioteca, o piscină exterioară și un spațiu interior de wellness - toate dezvoltate în timp, organic, în tihnă. Așa cum e și viața la conac. Aceasta e, de fapt, un mic voiaj în vremea boierilor noștri de odinioară, fiecare din cele 18 camere păstrând atmosfera de atunci până la nivel de detaliu.

Conceptul de ospitalitate al Conacului lui Maldăr este cel al “răsfățului boieresc” – o promisiune respectată în toate experiențele oferite - de la cazare la gastronomie și evenimente. Acestea din urmă readuc în contemporan fragmente de viață de altădată (șezătoarea tradițională, divanul oriental, serate franțuzești), dar, în egală măsură, experiențe de real răsfăț sunt cele de familie (nunți, aniversări), sau corporate (teambuilding, retreat).

Acestea pot fi propuse inclusiv în formule tematice complete, de la meniu la recuzită și opțiuni de activități (atât de interior, cît și explorări ale Olteniei).

 
 

În calendarul evenimentelor, apogeul fiecărui an îl reprezintă ultimul weekend din octombrie – când “Zilele Conacului” devin un festival, retras și exclusiv, de gusturi și experiențe. Un concept diferit în fiecare an, dar oferind oaspeților de fiecare dată un festin de momente trăite cu farmec.

Aflat chiar în inima Olteniei, Conacul lui Maldăr e o lume în sine. Un domeniu de noblețe, al tihnei și al răsfățului, în care sunt cultivate experiențe reconfortante memorabile.

Cristian Pandel. 25 de ani de Christian Tour

În urmă cu mai bine de 25 ani, împreună cu alți entuziaști, Cristian Pandel descoperea muntele. Ulterior, drumețiile pe munte s-au transformat într-o adevărată pasiune pentru cel care astăzi conduce un grup de companii considerate lider în zona de turism și aviație.

Era anul 1995 și la un moment dat, într-una dintre expedițiile sale prin munții României, a apărut gândul că excursiile montane ar putea fi ceva de care și alții să fie interesați. La scurt timp a fost format Clubul Montan, iar pe stâlpii dintre Piața Romană și Piața Universității, unii trecători se opreau și citeau oferte care îi invitau să călătorească prin țară cu Christian Adventure. Clubul Montan a fost un succes, astfel că deschiderea agenției de turism Christian Tour în 1997, a venit ca o continuare firească. Mesajele de vacanță s-au schimbat rapid, atât sub aspectul conținutului, cât și al ariei geografice pe care o acopereau.

Atracțiile montane din România au fost completate cu cele din afara țării. Și pentru a nu da uitării drumețiile montane, simbolul brandului proaspăt creat, Christian Tour, trebuia să poarte amprenta acelor clipe. Astfel a fost creat logo-ul cu Sfinxul din Bucegi. Au urmat ani întregi în care s-a investit multă imaginație, timp și voință pentru dezvoltarea afacerilor în turism. Rucsacul din aventurile montane a rămas într-un colț, fiind înlocuit de planuri de afaceri şi mai ales de dorința de a construi un business original şi durabil.

O mare reușită legată de Cristian Pandel și una din cele mai mari provocări personale este AnimaWings, compania aeriană cu steag românesc, din care deține 49%, restul fiind sub acționariat Aegean Airlines, cea mai mare companie aeriană din Grecia, care se ocupă și de partea de managament.

“Încă de la început, ne-am propus să devenim cea mai bună companie aeriană românească. Și, în fiecare zi, fiecare angajat din echipa noastră lucrează din tot sufletul, pentru asta! Acum deținem două aeronave Airbus A320, ne-am dezvoltat platforma proprie, bazată pe tehnologii moderne www.animawings.com, am integrat proiectul Memento Green pentru a le asigura clienților transferul la aeroport și retur. Instruim constant echipajul de bord, astfel încât să asigurăm cele mai bune servicii celor care aleg Animawings. Vom decola în fiecare an spre destinații atractive, la prețuri competitive și, cu ajutorul partenerilor noștri, vom aduce Grecia mai aproape turiștilor români care își doresc o vacanță alături de cei dragi”, consideră Cristian Pandel.

Astăzi, la 25 ani de activitate pe piața de turism din România, Christian Tour are mai mult de 300 de angajați, an de an gestionează vacanțele a peste 300.000 de turişti și oferă românilor soluții pentru toate buzunarele, în destinații pline de frumos din întreaga lume.

În anul 2022, Memento Group, grupul de firme din care face parte și Christian Tour, a înregistrat o cifră de afaceri de peste 150 de milioane de euro.

Şi, chiar dacă astăzi poartă costum și coordonează activitatea întregului grup, Cristian Pandel mai este văzut din când în când şi prin Bucegi, cu rucsacul în spate și bocancii de drumeție.