Doctor Dana Miricioiu, Clinica Dana Miricioiu

Specializată în chirurgie plastică – microchirurgie reconstructivă, Doctor Dana Miricioiu a introdus în anul 2007 în România un concept nou al tratamentelor estetice, bazat pe combinarea procedeelor laser cu cele chirurgicale sau minim chirurgicale. Conceptul Clinica Dana Miricioiu pune la dispoziție cele mai noi tratamente și proceduri care îmbunătățesc aspectul: intervenții estetice laser, intervenții de chirurgie plastică, reconstructivă și cosmetică chirurgicală, într-o ambianță calmă și relaxantă, lipsită de stresul pe care l-ar induce ideea unui spital.

Doctor Dana Miricioiu este adepta intervențiilor estetice preventive, realizate în special prin intervenții laser de remodelare și regenerare a pielii, dar și a celor injectabile. A introdus în România tehnici noi și unice în Europa de menținere a sănătății pielii prin intervenții laser, fiind proprietara celor mai performanțe lasere din lume folosite în tratamentele estetice, aparate fabricate de Sciton (USA) iar, în urma rezultatelor remarcabile obținute, a fost desemnată speaker internațional pentru această companie. Colaborează de foarte mulți ani cu o echipă de medici, chirurgi plasticieni, anesteziști, medici specializați în boli de metabolism și de nutriție, toți puși în slujba pacienților, din dorința de a reda acestora încrederea în sine printr-o înfățișare agreabilă și armonioasă.

Echipa Clinica Dana Miricioiu concepe protocoale medicale și chirurgicale, destinate a îmbunătăți imaginea și încrederea în sine. După fiecare tratament sau intervenție, îngrijirea este urmărită pas cu pas, punând la dispoziția pacienților produse dermato-cosmetice speciale și diete personalizate, care vor fi folosite pentru a menține și îmbunătăți efectul obținut în urma protocoalelor medicale aplicate, ținând cont de necesitățile estetice individuale. Doctor Dana Miricioiu este membră a “American Academy of Anti-Aging”, dar și a multor alte organizații de profil, interne și internaționale. Este autoarea cărții “Învață să învingi – Cancerul de sân se poate vindeca”, care are ca scop informarea corectă și educarea femeilor în tot ceea ce privește cancerul de sân.

Andreea Cremenescu. Povestea 'my romanian store'

my romanian store aduce laolaltă tot ce-i mai frumos din arta românească autentică. Aici gasesti produse făcute cu pasiune de meșteri români consacrați, dar și lucrări ale tinerilor designeri români care reinterpretează arta tradițională într-o abordare modernă.

Povestea ‘my romanian store’ a inceput acum 5 ani, cand am dorit sa creez un loc special, o fuziune de tradițional și modern, LOCUL unde poti gasi NUMAI lucruri originale, românești, făcute de români conform obiceiurilor perpetuate de secole. Drumul nu a fost usor, insa aprecierile pe care le primim zilnic de la cei care ne viziteaza ne-au dat incredere in acest proiect.

Fiecare obiect din magazin are povestea lui – cine l-a facut, cum l-a facut si ce semnificatii poarta. Si noi, la randul nostru, suntem fascinati cand aflam toate detaliile direct de la mesteri si dorim sa transmitem mai departe toate aceste informatii, in speranta ca mestesugurile romanesti vor fi apreciate la adevarata lor valoare. Clientii nostri, in majoritate straini, raman uimiti in fata maiestriei mesterilor romani, in contextul in care in multe tari mestesugurile de odinioara s-au pierdut.

La ‘my romanian store’ gasesti obiecte din ceramică sau lemn, covoare, fețe de masă, ii, dar și îmbrăcăminte, carti și accesorii moderne. Sustinem cu drag si tinerii designeri romani, care isi gasesc inspiratia in simboluri vechi, dand viata unor produse moderne si aducand in prezent arta traditionala.

Puiu Manu. Cel mai longeviv creator de bandă desenată din lume şi al său ‘Căpitanul RO’, un supererou 100% românesc

Cel mai longeviv creator de bandă desenată din lume este un roman, Puiu Manu, astăzi în vârstă de 90 de ani, cel care a fost nelipsit din copilaria multor generatii prin revistele şi cartile pe care le-a ilustrat.

Puiu Manu, cel care ne-a stimulat fantezia prin paginile colorate din revistele Luminita, Arici Pogonici, albumele pentru copii, carti de colorat si materiale didactice, a realizat prima sa bandă desenată în 1955 şi a fost prezent în paginile vechii reviste „Cutezătorii“ de la primul număr şi până la ultimul. Prolificul grafician lucrează şi astăzi cu acelaşi pasiune la benzile desenate găzduite de noile publicaţii.

"Ca desenator de bandă desenată, aveam o oarecare invidie pe confrații mei din America ce puteau să jongleze cu minunatul "Superman", implicându-l în cele mai fantastice aventuri! Am trăit însă într-o perioadă în care acest «fantastic» era interzis! Dar, din fericire, am apucat și vremuri permisive la acest superb zbor (la propriu și la figurat!). Bucuria a fost și mai mare când acest povestitor de istorie, Adrian Cioroianu, mi-a propus să imaginez acest supererou român, asemănător celui american și care este înzestrat cu mult mai multe calități (firește, este român!) decât confratele său de peste ocean!" Puiu Manu.

Adrian Cioroianu își amintește despre momentul în care s-a născut ideea personajului Căpitanul RO: "Într-o seară de decembrie 2013, în acele zile pline de pace dintre Crăciun și Anul Nou, câțiva pasionați de bandă desenată – Dodo, Marius, Ștefan, Lucian, Octav și subsemnatul – se adunaseră în casa din București, mereu primitoare, a maestrului Puiu Manu. La un moment dat, cursul discuției a mers către întrebarea, pusă în joacă, "de ce nu avem și noi, românii, un supererou BD?", "l-aș vedea însoțit mereu de un urs și de o acvilă, ca simboluri ale Daciei și Romei!", am spus. "Cred că mi-ar plăcea să desenez așa ceva!", a spus Puiu Manu. A doua zi, deja schițam primele replici.

Ligia Stan si Petre Craciun, creatorii Hummingbird, cea mai usoara bicicleta pliabila din lume, colaborează cu Paul Smith pentru o ediție limitată de 50 de biciclete

Absolvent al liceului de arte Tonitza din Bucureşti, Petre Crăciun a lucrat la designul bicicletei Hummingbird în timp ce studia la universitatea de design din Bournemouth, în Marea Britanie. ‘Am încercat să cumpăr o bicicletă pliabilă uşoară, dar nu am putut să găsesc nimic în magazine. Apoi m-am gândit că aş putea să construiesc eu o bicicleta - aşa s-a născut Hummingbird.’

Hummingbird a început cu Petre și Ligia în 2015. Cu cel puțin 5 biciclete în apartament în orice moment, Petre a avut mereu curiozitatea de a-și modifica bicicletele pentru a deveni cât mai ușoare. După ce a studiat Modelmaking în Marea Britanie, i-a venit ideea de a crea cea mai ușoară bicicletă din lume.

Hummingbird a aparut din încercarea lui Petre de a o face pe Ligia să fie pasionată de ciclism. Având o garsonieră foarte mică în București, singura opțiune era o bicicletă pliabilă. ‘Toate de pe piață erau fie prea scumpe, fie prea grele (peste 10-12 kg) - asta ne-a dat de gândit. Există o nevoie pe piața pe care nimeni nu pare să o „atace”, așa că Petre a început să lucreze la designul unei biciclete pliabile ultralight - 6.9 kg. ‘Am studiat toate bicicletele pliabile, am petrecut zile în șir citind forumuri, părerile celor care au deja biciclete pliabile, ce lipsește, ce ar putea fi îmbunătățit. Așa a început Hummingbird!’

Ligia are un background în publicitate, așa că tot ce le-a rămas de făcut a fost să puna cap la cap experiența și să transforme Hummingbird dintr-o idee într-un prototip, iar apoi într-un business.

Prima bicicleta Hummingbird s-a materializat destul de rapid - Petre avea la îndemână un atelier la facultate și a fost destul de rapid în a crea primul prototip.

‘Campania de Kickstarter a urmat în mod natural, ajutându-ne să obținem investitori și un partener de producție, Prodrive. De aici a început partea mai dificila - să ne adaptăm unui mediu business, să înțelegem cine este consumatorul, să adaptăm produsul și să obținem certificările necesare unei biciclete în Marea Britanie.

Cred că cel mai emoționant moment a fost să ne plimbăm pe stradă într-o zi obișnuită și să vedem un Hummingbird „în sălbăticie”, pe Oxford Street!

Deci, călătoria a fost de la prima bicicletă pe care am pedalat noi, până la prima bicicletă pe care a pedalat primul client - un sentiment destul de plăcut.’

Bicicletele Hummingbird x Paul Smith sunt Single-Speed, cântăresc sub 7 kg (6.9kg mai precis) și prezintă un cadru din fibră de carbon și un mecanism de pliere unic. Bicicletele sunt pictate în faimosul pattern Paul Smith, aplicat de către Silverstone Paint Technology (SPT) - pionieri în noile tehnologii de vopsea de performanță, ce pot fi găsite adesea pe mașini de Formula 1.

Artesana. Sustinatorii unei alimentatii sanatoase 

Artesana este producator de lactate si branzeturi traditionale si ecologice, ce sustin prin calitatea lor o alimentatie sanatoasa. 

‘Familia este nucleul in care copilul va deprinde obiceiurile alimentare corecte, pe care le va avea si ca adult, de aceea este foarte important ca parintii sa ofere educatia necesara si in aceasta privinta. Pentru ca o familie echilibrata si armonioasa va creste copii echilibrati. 

Linia de producție a iaurtului este locul unde se întâmplă magia - asa ar spune cei care iubesc produsul nostru. Fanii înrăiți se laudă că ar recunoaște iaurtul Artesana din 100 de iaurturi neetichetate, dacă ar fi puși să guste.’ Alina Donici.