Domeniile Sâmburești, Podgoria atestată din vremea lui Mihai Viteazul

Podgoria Sâmburești este atestată încă din vremea domnitorului Mihai Viteazul și, de-a lungul istoriei, a trecut prin stăpâniri de vază, prin importante familii boierești. Domeniile Sâmburești au fost pământurile unor oameni importanți în istorie printre care Theodosie Rudeanu, mare logofăt al lui Mihai Viteazul, ale nepotului lui Dan Danilovici, marele vistiernic a lui Matei Basarab şi ginerele lui Brâncoveanu, şi ale familiei Brătianu.

După Revoluție, Sâmburești-ul a primit un proprietar care i-a apreciat valoarea și a investit în echipamente, personal și promovare, ca să-i redea gloria de odinioară. Din cele 500 de hectare pe care se întinde podgoria, mai bine de jumătate sunt recultivate cu cele mai alese soiuri de vin, aduse din Franța și crescute în cele mai bune condiții în România. Terroir-ul de la Sâmburești este unul prielnic pentru vinurile roșii, aici având parte de un pământ mineralizat, prielnic unui vin intens, a unei expuneri solare ideale, dar și temperaturi potrivite, fiind adăpostit de către Olt și Carpați.

Domeniile Sâmburești sunt renumite ca cele mai bune pământuri pentru vinurile roșii din România. Poate de aceea Cabernet-ul Sauvignon de Sâmburești este singurul veritabil românesc și cel mai celebru. Nici vinurile albe nu sunt mai prejos, fiind reprezentate de soiuri parfumate care și-au găsit căminul potrivit pe dealurile însorite ale Oltului: Chardonnay și Sauvignon Blanc. Chardonnay-ul este unul dintre cele mai populare soiuri din lume și este sărbătorit la Sâmburești cu fiecare recoltă.

Îmbinând tradiția de secole cu inovația, cu grija și dragostea pentru vinuri alese, Domeniile Sâmburești este un brand românesc care promite să ajute la relansarea vinurilor de calitate din România.