Sardin, Pasiune pentru gastronomia italiana

Sardin s-a născut din pasiunea a doi tineri pentru gastronomia italiană și dorința de a exista în București un restaurant care să folosească ingrediente autentice pentru niște preparate care să nu se găsească ușor, dar la un preț relativ accesibil.  
  
Restaurantul cu specific italienesc a prins viață la sfârșitul lunii ianuarie, design-ul îi aparține arhitectului Corvin Cristian, iar Chef bucătarul responsabil de meniul și preparatele restaurantului, Radu Nedelcu, are o experiență de 15 ani în afara țării, în mai multe regiuni din Italia, timp în care a colaborat cu bucătari premiați cu stele Michelin, precum Vittorio Fusari și Philippe Leveille.  
  
Toate preparatele din meniul restaurantului Sardin sunt gătite în bucătăria proprie, folosindu-se produse artizanale de calitate, care oferă un gust autentic mâncării italiene. În felul acesta, făina biologică, măcinată la moara cu piatră pentru pâinea, grisinile și pastele făcute în casă, sunt achiziționate de la un producător din Piemonte. Prin acest procedeu, proprietățile grâului sunt cel mai bine păstrate.  
  
Brânzeturile provin din Reggio Emilia și Lombardia. Merită menționat Parmigiano Reggiano maturat 36 luni, Gorgonzola dulce, Taleggio, Bagoss de pe vârful Bagolino și Strachitunt din Val Taleggio.  
  
Pastele artizanale sunt aduse din Napoli. Tot de acolo vin și filet-urile de anșoa, caperele și roșiile de Piennolo. Din Sicilia provin lămâile, clementinele, măslinele și uleiul extravirgin. În acest fel se dă gustul autentic mediteranean mâncării și deserturilor din meniul restaurantului Sardin.   
  
Selecția de vinuri a acestui restaurant este, de asemenea, desăvârșită și creată cu ajutorul experienței Chef-ului bucătar Radu Nedelcu și cu ajutorul călătoriilor dese în zona de Nord a Italiei pe care ceilalți doi asociați le-au făcut.