Savoniera Casei, O afacere romaneasca

O afacere romaneasca care ne duce cu gandul la vremea bunicilor, reintoarcerea la bucatica de sapun solid, “de casa”.

"Inca din adolescenta, incepusem sa ma interesez de calitatea alimentelor pe care le consum si in continuare sunt in cautare de producatori locali care cultiva si obtin produse de calitate, pentru o hrana sanatoasa.

Ce legatura au toate acestea cu producerea de cosmetice naturale?

Daca ma hranesc cu produse sanatoase si naturale, de ce sa-mi hranesc pielea cu cosmetice si detergenti industriali?

Producerea cosmeticelor naturale este o activitate domestica traditionala, usoara si creativa.
Cand am spus "Savoniera Casei”, am spus sapunuri pentru toata familia, caci „frumusetea inseamna ingrijire, ingrijirea inseamna sanatate”.

In decembrie 2012 am facut primul sapun natural, in urma unor documentari, studiind procesul tehnologic de fabricare a acestuia, folosind doar ulei de masline si ulei de cocos, parfumat cu ulei esential de lavanda. Astfel ca, momentele de inceput au fost uluitoare atat prin faptul ca produsul mi-a dat o satisfactie speciala cat si prin reactiile pozitive pe care le-am avut din partea familiei si a prietenilor care l-au incercat. Acest lucru m-a motivat sa merg mai departe, fiind intr-un continuu proces de experimetare folosind ingrediente din natura, avand o dependenta reala de sapunarit.

Este evidenta tendinta de revenire la produse naturale, in ultimii ani, traind intr-o era a poluarii, in care aproape toate produsele alimentare si cosmetice pe care le folosim sunt pline de substante care mai de care mai periculoase pentru sanatatea noastra. Cosmeticele naturale sunt un adevarat rasfat pentru piele. Veti simti imediat diferenta atunci cand le veti folosi si va veti convinge ca ele hranesc si chiar vindeca pielea." Ancuta Necula