Savannah Riding Club, Pasiune pentru călărie

Savannah Riding Club, situat în Ostratu, Ilfov, în apropiere de DN1 și la 30 de minute de București, a luat naștere dintr-o mare pasiune pentru cai și călărie. 
  
Cu un manej incăpător pentru agrement și performantă, două locații pentru adăpostul cailor, un restaurant și o priveliște minunată pe malul lacului Corbeanca, Savannah Riding Club este locul unde, pentru orice nivel de pregătire, de la începător la avansat, poți lua lecții de echitație, poți învăța să mergi la trap și chiar la galop, cu instructori ce au mulți ani de experientă în domeniul ecvestru. 
  
Sportul călăriei, sau modul în care se călărește corect un cal de călărie, echitația este unul dintre cele mai nobile forme de sport, pe care puțini au ocazia să-l practice, dar de care toți se îndrăgostesc, din clipa în care încep să o facă. Diferentiindu-se în principal prin echipamentul și stilul pe care le implică, echitația este unul dintre cele mai frumoase sporturi care implică animale, dar și o legătură puternică între om și cal. 
  
Fiind considerată mult mai mult decât o înșiruire de mișcări executate în mod automat, echitația naște trăiri interioare greu de imaginat -  sentimentele de libertate deplină resimțite în clipa în care cel aflat pe un cal de călărie pornește într-o aventură care durează câteva minute, sau zeci de minute,  într-un spațiu deschis, verde, în aer curat, și îl poartă dintr-un loc în altul prin mișcări specifice, fac ca acest sport să fie diferit de oricare altul. 

Echitația are efecte miraculoase asupra organismului în general, te poate ajuta să te relaxezi foarte mult după o zi sau o săptămâna istovitoare la birou, îngropat în hârtii și constrâns între patru pereți. Echitația îți ridica moralul și te ajută să îți dezvolți musculatura, în special cea a picioarelor, abdomenului și spatelui, dar și a brațelor. Copiii care practică echitația de mici sunt predispuși să aibă un corp dezvoltat armonios, iar postura lor va fi cu siguranță una de invidiat.