Sanconfind, Tratament medical la standarde europene, la 100 de kilometri de Bucureşti

Centrul Medical Sanconfind este rodul unei investiții 100% private, de 22 milioane de euro, în care acționar majoritar este compania Confind SRL Campina (70%), leader al industriei prahovene și românești de utilaj petrolier.

Proiectarea și realizarea centrului medical Sanconfind, în fostul imobil al spitalului de la Poiana Câmpina, a avut ca model clinici celebre din Elveția, Austria, Germania și Italia.

'Baza de Tratament a Centrului Medical SanConfind reprezinta un reper important al balneologiei si medicinei de recuperare din Romania. Cu ajutorul apei foarte sarate, captate dintr-un vechi izvor de la marginea comunei, al namolului sapropelic de Techirghiol, cu ajutorul robotilor medicali ultraperformanti si al terapiilor medicinei traditionale chineze, incercam sa fim o oaza de sanatate intr-o lume marcata tot mai mult de maladii si suferinte.' Ioan Simion, Presedinte C.A. SanConfind.

Centrul medical are ca departamente, în afara Secției de Recuperare, Medicina Fizică și Balneologie, departamentului de imagistică medicală și laboratorului de analize, un bloc operator, chirurgie minim invazivă, chirurgie estetică și reparatorie, maternitate, pediatrie și nou-născuți, farmacie, saloane cu confort sporit, îngrijire la domiciliu în sistem integrat și o secție ambulatorie cu 20 de specialități medicale.

Apa din Poiana Câmpina, cunoscută cândva ca Poiana Sării datorită sursei de apă sărată care trece pe sub pământ, stă la baza unei componente importante a spitalului Sanconfind, Baza de Tratament şi Recuperare Medicală. Aceasta apa este printre cele mai sărate ape minerale din ţară, are o mineralizare totală de 321 g/l şi conţine 192 g/l - clor; 124 g/l –sodiu. Pe lângă clorura de sodiu, apa utilizată la SanConfind conţine numeroase elemente binefăcătoare, precum sulfaţi, bicarbonaţi, calciu, magneziu, potasiu, brom, fier.

Pe lângă apa sărată terapeutică, Baza de Tratament SanConfind folosește și nămol sapropelic adus din Lacul Techirghiol, namol bogat în coloizi minerali şi organici, calităţi ce îl situează pe primele locuri în Europa din punct de vedere al eficacităţii terapeutice,

Băile cu apă sărată din cele trei piscine, terapiile medicinei tradiţionale chineze - acupunctura este reprezentata de medicul chinez Chu Zongfeng, un specialist in acest domeniu, împachetările şi băile cu nămol de Techirghiol sunt unele dintre cele mai căutate terapii solicitate de pacienţi sau prescrise acestora de către medicii de specialitate.