Minunat by Irina. O poveste de design românesc

Minunat by Irina este o poveste de design care se articuleaza in jurul a 3 cuvinte: a invata, a impartasi, a crea. Esarfele de lux Minunat by Irina poarta motive inspirate din folclorul românesc.

"Ca expatriat, am colectionat obiecte traditionale românesti, iar, la un moment dat, am inceput sa desenez forme in raport cu creatiile populare românesti". Irina Dulgheru, designer si proprietar al brandului.

In colectiile de esarfe se gasesc povesti noi, desenate cu simboluri stravechi asezate in vârste, grafisme reprezentand natura –flori, pasari, grafisme ale unor piese de port popular remarcabile redesenate (de exemplu, camasa cu maneca rasucita de Vrancea, fota brodata cu tel din Mehedinti).

Designul nu doreste sa inlocuiasca traditia , ci sa o retraiasca, sa trimita pe o cale usoara (accesoriul de moda), in toate colturile lumii. Cadoul ideal dinspre straini spre români sau intre români, esarfele au ajuns departe, în mâinile românilor care se întorc rar in tara, adaugând emotie acestei aventuri.

Luxul si modul de fabricare s-au impus din pasiunea pentru textile a designerului. Matasea - muselina sau twill- identice cu ale marilor case de moda ; experienta de 80 de ani in domeniu a fabricantului asigura imprimarea digitala la cel mai inalt nivel in Europa si finisarea remarcabila a esarfelor. Circuitul scurt -designul si fabricarea care se fac in acelasi oras, dau mândria de produs european.

Din dor si dragoste pentru locurile in care traieste, Minunat by Irina investeste toate resursele pentru a crea serii limitate cu cât mai multe designuri noi in colectia anuala care se regaseste incepand cu luna noiembrie la My Romanian Store, str. Episcopiei nr 6, Bucuresti.