Centrul de Endometrioza Wellborn, Baneasa

Endometrioza este o condiție care creaza dureri debilitante, afectand toate aspectele vieții unei femei. 

Femeile cu endometrioză sunt adesea abandonate de către medici si serviciile medicale, și poate dura ani și numeroase programari la diferiti medici până când primesc un diagnostic corect. 

1 din zece femei are endometrioză, 1 din 10 femei trăiește zilnic în durere, uneia din 10 femei i se spune că durerea este în capul ei, 1 din 10 femei nu munceste sau are probleme în relație, uneia din zece femei i s-a spus că nu se poate face nimic, astfel încât ea trebuie să trăiască în durere pentru tot restul vieții, 1 din 10 femei riscă să piardă un organ dacă endometrioza nu este tratată la timp, 1 din 10 femei are mai multe intervenții chirurgicale sau tratamente eșuate, sau a fost diagnosticata cu alte afecțiuni precum sindromul intestinului iritabil, care prezintă simptome similare. 

Operația de endometrioză este destul de complexă și, în plus față de abilitățile de excizare, necesită înțelegere și empatie. În calitate de doctor ginecolog, una din ocupatiile mele este tratamentul endometriozei și impactul acesteia asupra vieții pacientelor mele. Este responsabilitatea mea să ofer un tratament individual, bazat pe circumstanțele personale ale pacientei mele. 

Datoria mea de medic este bunăstarea pacienților mei și, când am de a face cu paciente care au endometrioza, mă asigur că toate nevoile lor sunt adresate. Am o abordare prietenoasă și îmi implic pacientele în planurile lor de tratament. Mă așez și vorbesc cu ele și, când este necesar, desenez imagini ale anatomiei lor și explic în detaliu planurile de tratament și de ce este nevoie de ele. 

În calitate de medic, nu tratez doar endometrioza, ci și ascult pacientele mele. Le ascult preocupările, grijile și lucrez împreună cu ele și cu familiile lor pentru a dezvolta un plan eficient de a ajuta la tratarea stării lor. Mă mândresc cu munca mea și mențin relații pe termen lung cu pacientele mele, comunicând cu ele și ajutându-le să-și gestioneze starea și să-și îmbunătățească viața. 

Dr. Gabriel Mitroi, Coordonatorul Centrului de Endometrioza Wellborn