Mark Twain International School, IB World School. O școală românească cu perspectivă globală

Mark Twain International School este întemeiată pe convingerea că educația oferită noilor generații din România, generații interconectate la nivel global, trebuie să fie una vizionară, sincronizată cu societatea dinamică din care fac parte și cu exigențele secolului XXI.  

Ne bucurăm că am reușit să creăm pentru elevii noștri un climat pozitiv, în care să exceleze și să se dezvolte echilibrat, îmbrătisând limba, cultura și valorile naționale dintr-o perspectivă internatională. Astfel, ei dobândesc un sens concret al identitătii naționale și respect pentru comunitatea din care fac parte, apreciind totodată umanitatea ce ne leagă și bucurându-se de bogătia culturilor din întreagă lume.  

Centrată pe elev și predată în sistem bilingv, în română și engleză, programa înglobează atât cerințele naționale, cât și cele mai bune idei din tradițiile universale, în prestigiosul ‘continuum’ de studiu Internațional Baccalaureate®, dedicat elevilor între 3 – 18 ani din invătământul preuniversitar. Așadar, trimitem către cele mai bune universităti din România sau ‘Ivy League’ din lume, reprezentanți capabili, cu o voce puternică, care știu să coopereze cu alți cetăteni pentru a crea, împreună, o lume mai bună, cu integritate, compasiune, creativitate și dragoste pentru pace.  

Astăzi, scoala noastră se află în vârful clasamentului celor 4355 de IB World Schools de pe glob, remarcându-se prin elevi extraordinari, profesori performanți, media de promovare ridicată la Bacalaureatul Internațional (semnificativ peste media mondială), precum și obținerea mediei maxime la aceste examene, o realizare extraordinară, în condițiile în care numai 0,31% din candidații lumii obțin anual acest rezultat mult râvnit. 

Da, suntem mândri că suntem români.

- Anca & Dan Macovei Vlăsceanu, Fondatori & CEOs