Laura Aprilescu, Romania in our hearts

Ideea de a promova România mi-a venit după ce am citit cartea “Povestea vieții mele” de Regina Maria. A fost o adevărată revelație, deoarece m-a făcut să înțeleg ideea de identitate. Am fost inspirată pe parcurs de comunitatea online La Blouse Roumaine, un proiect în care s-au pus multă muncă și suflet.

Realizam că România era cunoscută, într-o proporție covârșitoare, pentru problemele pe care le provoacă emigranții români în Occident și știam că aceasta este doar o parte a realității. Adevărul este format atât din aspectele negative, cât și din cele pozitive. Fără una dintre aceste părți, nu cred că se poate vorbi despre adevăr. De aceea, cred că este esențial să prezentăm și o altă față a României. 

“Nu m-am gândit nicio clipă că în spatele lui se află o adolescentă care a decis să-şi prezinte ţara lumii altfel decât o fac manualele de istorie, ştirile TV sau media internaţională. România Laurei te inspiră, te ajută să o înţelegi, te provoacă să o descoperi şi te motivează fantastic de mult, pentru că, aflăm din titlul blogului, este România din inima noastră.  Alta decât România fabricată de calcule geopolitice, interese economice sau de campanii electorale. E România pură din inima generaţiei care s-a născut după Revoluţie, din inima generaţiei care învaţă istorie pe Google şi pe Facebook“ - Andreea Tănăsescu, fondatoare comunitatii La Blouse Roumaine.

Romania In Our Hearts