Doctor Theodor Cebotaru, Atentia fata de oameni este cel mai inovator tratament

Doctor Theodor Cebotaru, șef de secție Chirurgie Cardiacă la Cardiac Center din cadrul Spitalului Monza, are cea mai mare experiență din România în intervențiile pe cord bătând și plastia de valvă mitrală. Cazuistica lui numără peste 5.000 de intervenții de chirurgie cardiovasculară, peste 1.500 de intervenții de revascularizare miocardică pe cord bătând și peste 500 de intervenții de schimbare valvulară cardiacă, utilizând tehnici minim invazive și moderne pentru tratamentul pacienților săi. “Pentru mine, cel mai important este să îmi fac meseria bine în beneficiul pacienților. Ajungi să ții la fiecare în parte, și cea mai mare satisfacție este să îți vezi pacienții părăsind spitalul pe picioarele lor”, povestește Doctor Cebotaru.

Doctor Cebotaru a studiat și profesat în Italia la centre reputate din Milano și Udine, a realizat numeroase intervenții în premieră pentru România, și a format tineri în chirurgia cardiovasculară.  “Este important să ai încredere în colegii tăi - anesteziști, cardiologi și chirurgi- și să știi că fiecare își face bine meseria. Liantul care ține echipa unită este încrederea”, spune Doctor Cebotaru.

Echipa multidisciplinară Cardiac Center, formată din peste 30 de medici și 50 de asistenți medicali, este specializată în cardiologie, cardiologie intervențională, electrofiziologie și aritmologie, chirurgie cardiovasculară și reabilitare cardiovasculară.

Cardiac Center din cadrul Spitalului Monza este singurul centru medical privat din România care cuprinde toate specialitățile inimii într-un singur loc, asigurând servicii integrate de diagnostic, tratament și reabilitare. Scopul acestui tip de îngrijire medicală este recuperarea rapidă a pacientului, care se poate reintegra astfel într-un timp cât mai scurt în viața de familie și își poate relua, în condiții normale, activitățile de zi cu zi.