CEC Bank, 150 ani de istorie si civilizatie bancara

CEC Bank se mândrește astăzi cu statutul de cea mai veche bancă din România. De la data de 24 noiembrie 1864, când domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat prin decret domnesc înființarea Casei de Depuneri și Consemnațiuni, și până în zilele noastre, s-au scris multe pagini de istorie. În pofida crizelor economice, a celor două războaie și a altor evenimente marcante, instituția a evoluat, rămânând însă mereu alături de români și susținând economia acestei țări. Iar încrederea milioanelor de clienți a adus astăzi banca în topul primelor instituții financiare din România.

De-a lungul celor 150 de ani, CEC Bank a fost pentru poporul român un simbol național și un pilon important pentru valorile autentice românești. Iată de ce aniversarea acestei venerabile vârste trebuia marcată printr-un simbol și o poveste cu care să rezoneze toți românii. Astfel, campania de imagine a avut drept personaj principal pe Constantin Brâncuși vorbind din atelierul său. Am fost invitați să fim martorii reflecțiilor marelui sculptor despre performanța și continua căutare a perfecțiunii. 

Intenția a fost aceea de a aduce aproape de publicul larg valoarea lucrurilor realizate de români și faptul că acestea vor dăinui, indiferent de vremurile care trec peste ele.

Cu această ocazie aniversară, CEC Bank a lansat și prima aplicație pentru dispozitive mobile - "Palatul CEC”, prin intermediul căreia utilizatorii pot face un tur virtual și pot afla detalii despre acest reper al Bucureștilor. Aplicația a fost gândită ca o moștenire digitală care împletește trecutul băncii cu viitorul.