Genetic Center România, O lecție de profesionalism și dedicare 100% românească

credit foto Petru Ivu

credit foto Petru Ivu

Pe 11 februarie 2009, chiar de ziua ei, Raluca Prodan, fondatoarea și managerul general Genetic Center, înființa ceea ce ea numește “copilul ei” și ceea ce avea să devină un centru de analize genetice de top în România. Și poate cel mai... îndrăgit, după cum reiese din feedbackul copleșitor al pacienților. Nu s-ar fi ajuns aici dacă nu ar fi fost grija permanentă, implicarea totală și standardele impecabile impuse de Raluca Prodan. "Am vrut cei mai buni medici și cea mai bună aparatură, am refuzat orice compromis care mă ducea cu gândul la atât de des menționatul "merge și așa” în România. Nu, nu merge și așa, putem face excelență și dovedim asta în fiecare zi”.

Până în 2012, Genetic Center a făcut analizele genetice inclusiv pentru marile rețele medicale private din capitală, dar era momentul să iasă din umbră și să devină mai cunoscut direct de pacienți, într-un domeniu care prindea avânt și în țară: genetică medicală.

Pe lângă sediul central de la Cluj, Genetic Center a deschis un sediu în București – ambele locuri oferind atât analize, cât și consulturi genetice – iar echipa de reprezentanți a umplut toată România, oferindu-le oamenilor din marile orașe posibilitatea de a face aceste teste. "Am insistat să punem mereu accent pe calitatea și acuratețea testelor, să formăm specialiști la nivel național în acest domeniu fascinant și să le punem la dispoziție pacienților români testări întocmai ca cele făcute în străinătate, în clinici de renume. Acoperim 16 specialități pe partea de analize genetice, iar cele mai multe cereri sunt pe domeniile ginecologie și oncologie. Sunt nespus de mândră de echipa mea și de faptul că am reușit să construiesc în țară un centru de excelență în genetică, uneori mai capabil decât ceea ce văd în străinătate.”