Clinica de Sănătate CardioMetabolică, Primul Wellness CardioMetabolic din România

Clinica de Sănătate CardioMetabolică este un wellness cardio care oferă plan de tratament personalizat pentru persoanele cu sindrom metabolic sau antecedente cardiovasculare. Planul combină exercițiul fizic și recomandări de modificare a dietei, în vederea optimizarii stilului de viata si preventiei evenimentelor cardiovasculare. Programul este destinat pacientilor stabili din punct de vedere cardiometabolic si este structurat in 3 parti principale. 

Prima este evaluarea stării de sanatate şi a factorilor de risc CardioMetabolic. Cardiologul clinicii identifică, cu ajutorul echipamentelor de ultima generatie in materie de investigatii cardiologice,  afectiunile  pacientilor și evaluează factorii de risc CardioMetabolic, astfel echipa construieste un program personalizat, sigur și eficient de menținere sau de recuperare a Sănătății CardioMetabolice.
 
Cea de-a doua este activitatea fizică, respectiv crearea şi aplicarea programului personalizat. Fiziokinetoterapeutul, impreuna cu medicul cardiolog, concep un program de exerciții ce pot fi efectuate în siguranță, ținând cont de particularitățile individuale.
 
Cea de-a treia este optimizarea stilului de viaţă si reducerea riscului cardiometabolic. Echipa interdisciplinară individualizează și supervizează activitățile zilnice, pentru  controlul optim al Sănătății CardioMetabolice.
 
Întreg programul clinicii se desfasoara într-un cadru special, într-o locație cu istorie și experiență în prevenție și recuperare, Hotel Palace 4* din Băile Govora. Modelul Govora are la bază încurajarea pacienților pentru automonitorizare și raportare a eventualelor probleme, în cadru organizat și supravegheat. Independența pacienților la finalul programului este definiția noastră că programul a fost completat cu succes.
 
Clinica de Sănătate CardioMetabolică este membra a  Forumului National de Preventie, iar Băile Govora este oraș participant in proiectului național “Promenada Inimilor”.