Florin Uceanu, Un vis devenit realitate

"Am avut norocul să descopăr foarte devreme, atunci când la 15 ani am pus mâna pe o broșură cu Arnold Schwarzenegger, ce drum vreau sa urmez în viață, cu toate că părinții s-au opus.

Eram atât de hotărât să urmez această pasiune încât m-am antrenat pe ascuns timp de doi ani, după care, în cele din urma au aflat dintr-un ziar că sunt noul campion național de juniori.

Acum, după 35 de ani și 18 titluri de campion național, am devenit antrenor, am scos la rândul meu alți campioni și pot spune ca am transformat cu succes un hobby într-o profesie.

Am avut parte și de accidentări și de înfrângeri, am învățat că succesul nu e o linie dreaptă, că te lovești și de obstacole și că tocmai ele dau culoare și fac interesantă viața și lasă cele mai adânci amintiri.

Nu spun ca a fost ușor, sunt primul care recunoaște că sportul de performanță necesită timp și eforturi fizice si psihice uriașe, ore întregi de antrenament zilnic, din ani întregi, în care muncești cu ochii minții ațintiți asupra unui singur obiectiv, asupra viitoarei victorii! Dacă nu reușești, o iei de la capăt, alte ore, alte zile, alt an, același obiectiv!

Cu toate acestea, să știți că este un sentiment într-adevăr unic acela pe care îl simt sportivii atunci când se află pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la o competiție internațională și se cântă imnul național în timp ce drapelul tricolor, în cazul meu, este ridicat către vârf. 
"
Pentru asemenea clipe unice, pot spune că au meritat eforturile titanice din anii trecuți." Florin Uceanu, personal trainer si nutritionist