Castle Hotel Daniel, Răsfăț nobiliar

"Pereți seculari și arcade grațioase, saloane intime și apartamente spațioase – oaspeții noștri vor savura atmosfera autentică a unui castel renascentist. Opt camere cu design unicat, savoarea elegantă a bucatelor tradiționale, excursii tematice și răsfăț nobiliar vă așteaptă la Castle Hotel Daniel.” – începând de August 2014 așa își întâmpină Castelul Daniel oaspeții. Pensiunea este amenajată într-un castel renascentist din secolul al 17.-lea, după un concept de boutique hotel. Castle Hotel Daniel păstrează atmosfera și toate elementele arhitecturale ale unui monument istoric , printre care blazonul sculptat al familiei din 1669, sau picturile murale din 1680, oferind în același timp cel mai înalt confort al timpurilor noastre.

“În 2009, am aflat despre existența castelului și despre faptul că este de vânzare dintr-un album intitulat Ținutul Conacelor, și am hotărât să-l cumpărăm. Au urmat 5 ani de cercetări și restaurări, pentru ca în August 2014 să deschidem porțile Castle Hotel Daniel.” – povestește Rácz Lilla, proprietara".
 
Cele opt camere unic amenajate, păstrează și ele istoria castelului prin povestea și denumirea lor. Astfel, într-una din camere se regăsește o scenă cu plata birurilor la Poarta Otomană de către Principatul Transilvaniei, solie la care însuși contele Daniel a fost trimis principal, scenă după care și camera respectivă  și-a căpătat denumirea de Camera Constantinopol. 
 
Apartamentul cu Lebăda, o cameră spațioasă cu șemineu, și pat cu baldachin, și-a căpătat denumirea după blazonul familiei, care se află pe peretele dinspre exterior al camerei.

O altă cameră cu o atmosferă aparte este Camera Poarta Castelului, care este amenajată în încăperea boltită care înainte servea ca și intrarea în castel. Dacă până la sfârșit de secol 19. portarul castelului obișnuia să se încălzească la sobă în asteptarea musafirilor sosiți la castel cu caleașca, astăzi oaspeții pot savura o cină romantică la flăcările șemineului.
Conceptul gastronomic urmărit la castel este același cu conceptul de design interior, și anume reinterpretarea unor bucate tradiționale conform exigențelor culinare moderne. Astfel, oaspeții cazați la castel pot să încerce o supă gulaș reinterpretată, bazată pe aceleași ingrediente ca și gulașul tradițional, însă mult mai ușoară și cu o concentrație intensă de gusturi, sau o reinterpretare cremoasă de mămăligă cu brânză.  
 
“În toate serviciile pe care le oferim de la cazare, masă și activități punem un accent foarte mare pe experiența deosebită oferită oaspeților. Pe partea culinară de exemplu, organizăm și cine tematice, cum ar fi Festinul Renascentist cu acompaniament de muzică veche, Cină Vânătorească la ceaun cu foc de tabără, sau Cină Gourmet de 5 feluri cu degustare de vinuri”.
 
Pensiunea se situează în Transilvania, la 50 de km de Brașov, în Depresiunea Baraoltului.  Zona denumită de către localnici Ținutul Pădurilor, este una nedescoperită încă, dar care ascunde adevărate comori pentru turistul în căutare de natură neatinsă, cultură și experiențe autentice.

Cum la Castle Hotel Daniel toate au o poveste, proprietarii au grupat numeroasele obiective turistice ale zonei  în excursii tematice. În Ziua de Meșteșuguri Tradiționale de exemplu, oaspeții vor afla secretele transmise din generație în generație a unor meșteșuguri caracteristice zonei, ca și pictatul mobilei, sau fierăritul tradițional. Participând la Ziua Preistorică, ei pot descoperi cel mai întreg schelet de mastodon din întreaga lume, iar cei care preferă natura neatinsă de om, se pot îndrepta cu bicicletele către Rezervația Naturală Cheile Vârghișului.