Dr. Catalin Copaescu, Pasiune pentru medicina

Cele mai mari împliniri ale unui medic sunt concretizate în însănătoşirea pacienţilor lui. Fiecare viaţă salvată, fiecare pacient tratat cu pasiune şi responsabilitate în actul medical este de fapt victoria pentru care un medic îşi dedică priceperea, timpul, ştiinţa şi energia.

Pentru doctorul Cătălin Copăescu pasiunea pentru medicină a continuat într-un vis ambiţios de a crea în România un spital unde să îşi poată pune în valoare la maximum capacităţile medicale, fără a face compromisuri din cauza insuficienţei de instrumentar, aparatură sau medicamente. Aşa a luat naştere Ponderas, singurul spital din România specializat în chirurgie metabolică de avangardă. 

Cu o experienţă de peste 25 de ani în chirurgie generală, Dr. Cătălin Copaescu a reuşit să dezvolte un proiect îndrăzneţ, care aduce plus valoare sistemului medical românesc, prin intermediul noilor tehnici chirurgicale efectuate, echipa dedicată şi, totodată, prin proiectele de training al noilor generaţii de chirurgi pe care le desfăşoară la Ponderas.
Promotor al chirurgiei bariatrice şi metabolice în România, Dr. Cătălin Copaescu nu se opreşte aici - îşi doreşte ca pentru pacienţii metabolici, diagnosticaţi cu diabet zaharat tip 2, chirurgia metabolică să fie recunoscută ca tratament alternativ şi în România, aşa cum se întâmplă în ţările europene sau peste ocean.

Dorinţa sa de a practica medicina la cele mai înalte standarde este împărtăşită de întreagă echipa medicală Ponderas, formată din peste 100 specialişti (medici primari, chirurgi, rezidenţi, asistenţi medicali, personal administrativ) care se dedică zilnic îngrijirii şi tratării pacienţilor, aşa cum ei înşişi şi-ar dori să fie trataţi.