Doctor Mihai Ionescu, Chirurgia obezitatii

Sunt medic chirurg, specialist in chirurgie generala cu un interes special in chirurgia obezitatii.
 
Sunt un produs al scolii de chirurgie laparoscopica din Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Ioan, centru de training ce a pregatit multi specialisti in chirurgia laparoscopica.

In anii de rezidentiat am avut sansa unui indrumator de mare valoare, maestru ce mi-a aratat ca medicina si mai ales chirurgia pot fi capabile de recompense morale extraordinare.  De asemenea am inteles in acei ani de pregatire care sunt calitatile necesare pentru a putea face chirurgie de calitate si medicina plina de umanitate: rabdare, rezistenta fizica si psihica, inteligenta sociala si afectiva dar si o mare dorinta de a face aceasta profesie.
 
Dupa rezidentiat am urmat un stagiu de pregatire intr-un departament de chirurgie a obezitatii din UK, unde mi-am insusit multe din calitatile de exceptie ale sistemului medical anglo-saxon.
 
Azi practic chirurgia obezitatii la Metropolitan Hospital Bucuresti si ma bucur din plin de rezultatele acesti chirurgii. Este un domeniu chirurgical relativ recent, ce a luat avant in anii 90 prin cuplarea la abordul laparoscopic, adica minim invaziv. Acest abord diminueaza trauma chirurgicala, scade durerea postoperatorie si permite o reintegrare  sociala rapida. Aceste avantaje sunt esentiale la pacientul cu probleme de greutate.

Dinamica domeniului este intensa, rezultatele  sunt spectaculoase si duc la schimbari uluitoare in calitatea vietii pacientului. Pe langa vindecarea obezitatii, aceasta chirurgie vindeca sau amelioreaza diabetul zaharat tip II, hipertensiunea arterial, apnea in somn, suferintele articulare si multe alte suferinte associate.
 
Eu impreuna cu echipa mea ne bucuram zilnic sa putem oferi prin profesia noastra atat de mult unor pacienti ce au nevoi atat de mari.
 
Si ne mai place un lucru…sa nu ne recunoastem fostii pacienti la controlele postoperatorii. E cel mai bun semn ca operatia a reusit.