Dare To Rug, Covoare de autor

A apărut în 2015 și este primul brand de design românesc care produce covoare hand-tufted.

Creatorii Dare to Rug sunt Andreea Batros și Flavia Scînteanu - designeri de interior și prietene din copilărie care împărtășesc dragostea pentru craft și o viziune creativă formată prin proiectele dezvoltate în Europa și Asia. Ele au lucrat și studiat pe continente diferite mai mulți ani, timp în care au descoperit cât de apreciate sunt covoarele în alte locuri și acest lucru le-a provocat să creeze un brand care să pună covorul într-o lumină nouă. Proiectul Dare to Rug și dorința acestora de a promova designul românesc în întreaga lume, le-a adus înapoi în țară și le-a motivat să înceapă această aventură împreună.

Prima colecție, “Romanian Moods”, reunește covoare cu inspirații din cele zece  regiuni istorice ale României. Fiecare design este născut dintr-un proces de stilizare a motivelor tradiționale românești pentru a le reda într-o perspectivă contemporană, prin culori care descriu o imagine modernă si exprimă emoții puternice. Designerii au creat un produs durabil, realizat cu materiale naturale - care concurează cu marile branduri internaționale de covoare.

Andreea Batros și Flavia Scînteanu și-au propus să creeze vizibilitate pentru creativitatea românească la nivel global și se mândresc cu faptul că sunt primul brand românesc care creează covoare de autor.