Mirela Bucovicean, Molecule F

Inventat în urmă cu șase ani, Molecule F este mediul social în care amatorii de vestimentație originală de calitate sunt puși în contact direct cu cei care le creează. Mirela Bucovicean, fondatoarea Molecule F, este omul curajos care, trecând peste obstacolul profundei crize financiare și al neîncrederii în creativitatea autohtonă, a avut viziunea de a crea un nou tip de platformă, on-line și off-line, de a umple spațiul dintre design-ul românesc și nevoia exprimarii autentice.

Misiunea Molecule F este de a sublinia valențele design-ului românesc, de a-l promova și menține în cotidianul consumatorului de artă vestimentară și de a promova continuu tinerii creatori români. În cei șase ani de activitate, sub sigla alb-negru a Molecule F s-a cristalizat o rețea de distribuție calitativă a modei autohtone, promovând o selecție de produse consistentă, consecventă și bine conturată. A luat astfel naștere un mediu on-line de vânzare pe plan internațional, un punct de desfacere offline la Molecule F Concept Store, în Mall Promenada și un mediu social din ce în ce mai bine conturat sintetizat prin sloganul propriu - „Proudly Powered by Romanian Designers”.

Original la începuturi, conceptul Molecule F a deschis multe uși către viitor. Privit cu curiozitate în trecut, dar tot mai imitat astăzi, conceptul a prins rădăcini solide devenind creator prin el însuși. Astăzi, portofoliul Molecule F adună la un loc mai bine de 100 dintre cei mai cool și mai în vogă designeri români. Dacă în urmă cu aproape un deceniu imaginea creatorilor de artă vestimentară românească era confuză în ochii consumatorului local, astăzi a devenit o regulă de stil ca oricine să aibă în garderobă măcar o piesă autentic românească.