Corina Fakesch, ConeXXiuni

credit foto Marc Fippel

credit foto Marc Fippel

Absolventă a Facultății de Științe Economice, cu zece ani de experiență în domeniul vânzărilor, am renunțat la siguranța jobului dintr-o companie multinațională, pentru a face un bine prin artă. 

‘Să fac ceea ce îmi place’ al copilăriei mele înseamnă pentru mine, în anul 2014, lansarea unui brand ‘Corina Jewelry Design’ și a unei colecții de bijuterie contemporană, ‘ConeXXiuni’, inspirată din tradiția și simbolurile populare românești de pe vechile cămăși țărănești. 

Arta cusutului și a prelucrării metalelor m-au pasionat de când eram mică și m-au ajutat să îmi creez un stil aparte, unic, pe care l-am și patentat, atât în Europa, cât și în SUA.
 
Am reinventat și reinterpretat podoabele contemporane, unind spectaculos metalul prețios din argint și ața mouline colorată.  

Fiecare bijuterie este lucrată manual, cu multă dragoste și atenție la detalii. Ea este încărcată cu multă energie și are o poveste, care ia naștere din sutele de împunsături magice, care străpung metalul prețios, și care abia așteaptă să fie purtată de către iubitoarele de frumos. 

‘Semnele cusute sunt un alfabet care vorbește despre noi, românii, despre ceea ce am fost și suntem.’

Cum altfel s-ar putea face libertatea artistului, dacă nu s-ar transmite: ‘din generație în generație’?

credit foto Andreas Markakis