LEMNIA, Florin & Răzvan Chelu

photo © Dragoş Constantin

photo © Dragoş Constantin

Lemnia descrie legătura neașteptată care se țese între duritatea lemnului și delicatețea pielii de calitate, dând naștere unui brand ce explorează posibilități infinite de exprimare a unei viziuni artistice neconvenționale. 

La începutul anului 2014, Răzvan Chelu a pornit într-o aventură pasionantă alături de tatăl sau, Florin Chelu, reușind să îmbine cu talent entuziasmul pentru design al tânărului arhitect și dragostea față de arta fină a prelucrării lemnului a experimentatului meșteșugar, pentru a crea accesorii unice, surprinzătoare, versatile. 

Gențile Lemnia sunt încărcate de povești fără de sfârșit cu miros de tei și note calde de fado, povești despre rătăcirea prin lume, precum și despre întoarcerea la esență. La esența unor tradiții românești uitate, a unei moșteniri seculare a meșteșugului popular. 

Colecția Folclor își propune să celebreze creativitatea intrinsecă satului românesc, actualizând trecutul printr-un design avangardist, care încorporează elemente tradiționale. 

Dar acest vizionar cuplu tată - fiu nu se oprește la a reinterpreta tradiția, ci îmbrățișează provocarea de a produce genți dincolo de elementele spațiului mioritic, îndreptându-se către o perspectivă internațională asupra designului de produs, într-o zonă ce lasă mai mult loc de manifestare ludicului și experimentului. 

Astăzi, Atelier Lemnia își deapănă cu grație istoria, nu doar în mediul online, ci poate fi cunoscută și apreciată fizic, atât într-o serie de magazine din România, cât și din Roma, Paris sau Rotterdam.