"Naiul este esenta vieții mele", Gheorghe Zamfir

Stilist - Adina Buzatu, photo © arhivă Adina Buzatu 

Stilist - Adina Buzatu, photo © arhivă Adina Buzatu 

În anul 1971, “Le Figaro” sublinia că "Zamfir se exprimă în sunete ascuţite şi stridente sau, din contră, naiul său magic modulează sunete de o linişte abia auzibilă, iar publicul pare vrăjit de muzica sa. Zamfir posedă o putere magică".

Să nu uităm că, pentru mine, naiul este dalta şi piatra lui Brâncuşi, arcuşul şi vioara pentru Enescu, pana lui de scris pe partitură, la fel ca şi cele ale lui Eliade şi Cioran, este esenţa vieţii mele, a patriei şi a poporului român. Fără el n-aş fi existat ca artist.

Sunt extrem de legat de tot ceea ce are esență romanească, de la folclor la pământul țării și oameni, și pănă la haine. Recent am început o colaborare cu stilista Adina Buzatu, iar întâlnirea cu ea a fost ca o reîntoarcere în timp, ca o revenire la vechea oglindă, la stările mele din perioada în care la Paris eram supranumit “Prințul eleganței”. 
  
Cineva spunea că anumite “intâlniri” au timpul și locul lor.Timpul întâlnirii cu Adina Buzatu a fost și este această perioadă când oamenii nu mai pot sau nu mai vor să respecte niște etichete vestimentare, fără de care, în perioadă interbelică sau chiar precomunistă, nu se putea concepe o apariție în public.  
    
Când am pășit prima dată în magazinul Trends by Adina Buzatu din Calea Victoriei am recreat amintiri din perioada anilor 70-80, legate de celebrele boutique-uri din Paris sau Milano, pe care le frecventam în pauzele dintre concerte.  
  
Aceeași atmosferă intimă, plăcută, unde se poate bea o cafea bună, unde se poate discuta relaxat,unde alegerea unei ținute trebuie să treacă de ochiul vigilent al gazdei. Doamne, ce plăcere e să constați că, în țara ta, arta de a te imbrăca e predată de copiii aceștia frumoși, în chip și spirit!