Peste două secole de îmbuteliere industrială pentru Regina Apelor Minerale Borsec

Borsec este una dintre cele mai longevive şi mai prestigioase mărci din lume, fiind îmbuteliată de peste 200 de ani. Cunoaşterea acestor izvoare datează încă de pe vremea romanilor, care le-au descoperit după cucerirea Daciei. 

Istoria industrială a brandului începe în anul 1803, când vienezul Valentin Gunther bea din apa Borsecului şi se vindecă de o boală considerată la acea vreme incurabilă. El decide să ia în arendă Borsecul de la localnici şi să comercializeze apa minerală, fiind ajutat de Anton Zimmethausen, rudă apropiată şi consilier municipal la Viena. 

În 1805, Zimmethausen îşi muta reşedinţa la Borsec şi începea o amplă campanie de construire de drumuri, clădiri şi a unei fabrici de sticlă. Astfel, în 1806, Zimmethausen şi Eisner încep îmbutelierea industrială a apei Borsec. Toată istoria apei minerale naturale Borsec este presărată cu distincţii, medalii şi recunoaşteri la cel mai înalt nivel. 

În 1873, Împăratul Franz Josef îi acordă apei minerale naturale Borsec Medalia de Aur şi o încoronează cu titlul de “Regină a Apelor Minerale”, pe care îl poartă cu mândrie şi astăzi. Borsec e colecţionar de inimi şi de titluri. Şi, pentru că ţâşneşte din pământ românesc, pentru că se lasă colectată, îmbuteliată de oamenii locului, pentru că aduce un strop de sănătate, puritate şi plusvaloare ţinuturilor din care izvorăşte, apa minerală naturală Borsec se oferă aproape integral românilor.