"În chirurgie decizia este mai importantă decât incizia", Dr. Rubin Munteanu

photo ©  Fulg Media

photo © Fulg Media

photo ©  Fulg M    edia

photo © Fulg Media

Sunt chirurg de aproape 20 de ani, iar ultimii 10 i-am dedicat mai mult chirurgiei bariatrice. Am ajutat mii de oameni să slăbească şi să-şi redobândească sănătatea şi continui să mă bucur de fiecare dată alături de ei, văzând cum îşi recapătă optimismul şi pofta de viaţă.

Persoanele cu probleme de greutate pot să ajungă la disperare ţinând diete chinuitoare, trăind terorizaţi de calculul caloriilor sau de alimentele “interzise”. Unii apelează la “leacuri miraculoase” găsite pe internet, ignorând riscul reacţiilor adverse. 

Ceea ce simt atunci când ajut un pacient este poate unul dintre puţinele lucruri care m-au recompensat cu adevărat, pe mine, ca medic. Nu este o profesie uşoară, sunt mulţi ani de studiu, zile lungi, epuizante, petrecute în sălile de operaţie, sau în rezervele spitalului. De departe însă, partea cea mai dificilă, dar şi cea mai interesantă şi provocatoare, o reprezintă momentul luării deciziilor în situaţiile critice, dilema alegerii căii corecte de urmat, în timpul intervenţiei sau în afara lor. În chirurgie decizia este mai importantă decât incizia. 

Cu toate acestea, ajung dimineaţa la spital cu un sentiment de nerăbdare, cumva de bucurie, ştiind că pot să ofer o soluţie unor oameni care au încercat tot ceea ce este omeneşte posibil şi au eşuat, care poate şi-au pierdut speranţa. Şi atunci simt că toate eforturile mele au meritat şi mă consider norocos. 

Să fii un profesionist pasionat de ceea ce faci îţi dă şansa de a trăi cu bucurie, cu sens.