Radu Groza. Lumea managementului muzical din Romania

Lumea managementului muzical din Romania a inceput si continua cu Radu Groza. Este numele care iti vine imediat pe buze in momentul in care te gandesti la persoana care ghideaza, coordoneaza si promoveaza artistii de pe plaiurile mioritice la un nivel profesionist, unde exista calitate, dar, foarte important, si o parte umana.

Absolvent al Facultatatii de Jurnalism, Radu Groza nu s-a gandit ca va ajunge vreodata aici, si anume ca el va fi cel care va da tonul in management. Impatimit al muzicii, initial, a profesat ca ziarist, zona in care, asa cum spunea chiar el, a castigat multa experienta, langa oameni foarte valorosi.

In anul 2000, viata a luat o alta turnura, l-a cunoscut pe Stefan Banica Jr. , intalnire profesionala despre care a povestit ca a fost una din cele mai fericite intamplari din viata lui. Un an mai tarziu, a infiintat trupa Blondy si, mai apoi, a construit cariera muzicala a Nicolei. Lucrurile au mers din ce in ce mai bine pentru Radu Groza, care, in 2004, a infiintat Music Management, moment in care a simtit ca vrea mai mult, si a avut… daca ne gandim la cei 15 artisti din portofoliu, numai unu si unu, in plus, a organizat concerte si turnee atat la nivel national, cat si la nivel international. Din 2018, a devenit director artistic, cu un portofoliu de nume celebre precum Francesco Napoli sau Nyanda. Mai mult decat atat, apreciatul impresar a regizat spectacole grandioase, in calitate de promotor pentru artisti ca Julio Iglesias, Al Di Meola, Dulce Pontes, Mariza sau Joaquin Cortez.