Prof. Univ. Dr. Horia Barbu, Clinica Dr. Barbu

Prof. Univ. Dr. Horia Barbu, CEO si fondator al clinicii ce-i poarta numele, ‘Clinica de reabilitare orala Dr. Barbu’.

Cu o experienta de peste 18 ani in medicina dentara, din care 4 ani medic dentist generalist si, incepand cu anul 2012, medic primar chirurg, specialitatea chirurgie dento-alveolara, si-a inceput activitatea imediat dupa absolvirea Facultatii de Medicină Dentară, în anul 1999.

În prezent este Decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti, este profesor universitar şi coordoneaza disciplina “Implantologie Orală”, atât pentru programul de studii universitare de licenţă, cât şi pentru cel de master.

Este chirurgul principal în cadrul “Clinicii de reabilitare orală Dr. Barbu” din Bucureşti, strict în domeniul chirurgiei implantare, fiind specializat în augmentări osoase, sinus-lift, repozitionare/laterizare nerv alveolar inferior, reabiliări orale complexe şi cazuri cu grad înalt de dificultate.

În ceea ce priveşte Implantologia, în ultimii 8 ani, a participat la numeroase cursuri de specializare private “One-to-One”, alături de personalităţi marcante în lumea implantologiei, profesori în cadrul unor universitati de prestigiu (Tel Aviv University, Munster University, New York University, Harvard University, Boston University, Catholic University of Daegu), îmbogăţindu-si cunoştintele şi aprofundând peste 40 tehnici chirurgicale avansate, necesare reconstrucţiilor osoase şi gingivale în vederea inserării implanturilor dentare.

Începând cu anul 2007, după o specializare efectuata în Israel, a utilizat pentru prima dată factorii de creştere (PRF) în adiţiile de os şi sinus-lift şi a început tehnica “Dinţi într-o zi.”

Experienţa sa clinică este materializată prin numeroase cărţi publicate şi peste 40 articole apărute în reviste de prestigiu naţionale şi internaţionale, acoperind o gamă foarte largă în domeniul implantologiei şi endocrinologiei.

A fost invitat să participe, ca lector, la numeroase congrese şi conferinţe naţionale şi internaţionale (India, Italia, Israel, Austria, SUA, Coreea), unde si-a prezentat rezultatele cercetărilor , dar şi ale cazurilor clinice.

Este implicat în numeroase studii multicentrice cu New York University, Boston University, Tel Aviv University şi Suedia, legate de regenerarea osoasă ghidată, tehnici de augmentare ale sinusului maxilar.

În cadrul Facultăţii de Medicină Dentară a organizat numeroase simpozioane, conferinţe şi congrese, iar în anul 2015 a înfiinţat Institutul de Implantologie “IADET – Institute of Advance Dental Education and Training” – Europe Branch, o filială a IADET Singapore, în cadrul căreia organizeaza cursuri avansate de specializare în domeniul implantologiei.