Braiconf. De aproape 70 de ani în slujba modei și creației vestimentare.

Braiconf este printre puținele companii din industria textilă din România care au trecut testul timpului și funcționează fără întrerupere de aproape 70 ani.

Cu o producție realizată de peste 250 milioane de cămăși, Braiconf este un nume sinonim cu calitatea, minuțiozitatea și atenția la detaliu, nu doar în România, ci în toată Europa.

Pe piața europeană, Braiconf este un furnizor important pentru mărci și case de modă extrem de apreciate, fiind în măsură să concureze cu orice altă companie în ceea ce privește experiența, tehnologia, personalul, designul și modelul produselor sale.

Încă de la înfiinţare, în 1950, Braiconf a rămas fidelă principiilor sale de bază - respectul faţă de clienţi, furnizori şi angajaţi şi minuțiozitatea în definitivarea detaliilor.

Fiecare cămașă produsă în fabrica din Brăila reflectă valorile brandului, istoria și experiența celor 7 decade în slujba modei și creației vestimentare.

Înființată în 1950, Braiconf a depășit cu brio perioadele provocatoare din istoria României, păstrându-și viziunea și consolidându-și o poziție demnă de admirație în industria textilă.

În 1992, Braiconf a lansat linia de producție de vestimentație pentru femei, deschizând astfel noi oportunități de creștere și dezvoltare.

În 1996, Braiconf s-a privatizat prin ofertă publică și în prezent este listată la Bursa de Valori București, având acționariat majoritar românesc, un alt nume reprezentativ din industria românească, compania Electroargeș SA din Curtea de Argeș.

Din 1999, odată cu inaugurarea primului magazin propriu, Braiconf vinde direct si către publicul larg, pentru ca românii să aibă din nou șansa de a se bucura de creații autohtone de calitate.

Între 2004 și 2008, în fabrica Braiconf se realizează investiţii importante în tehnologii şi utilaje noi pentru a fi în măsură sa furnizeze produse care să îndeplinească cerinţele din ce în ce mai exigente ale clienţilor. În paralel, urmărind feedback-ul extrem de pozitiv al publicului local, se continuă dezvoltarea reţelei de magazine ajungându-se la sfârşitul anului 2018 la un număr de 17 magazine proprii deschise în principalele oraşe din România.

În plus, compania obţine din partea renumitei firme Bureau Veritas certificarea sistemului de management al calitaţii integrat cu sistemul de management de mediu şi de sanătate şi siguranţa ocupaţională în conformitate cu cerinţele standardelor SR EN ISO 9001:2001, ISO 14001:2005 şi OHSAS 1800:2007.

Din 2016, Braiconf a lansat, adițional producției prêt-à-porter (la gata) și serviciul de comandă pentru cămăși (Made to Measure), astfel încât și cei mai exigenți clienți să se poată bucura de produse autohtone executate la standarde înalte de calitate.

În prezent, la aproape 70 ani de la prima cămașă produsă în fabrica Braiconf, compania are o echipă de peste 850 angajați, 17 magazine fizice și magazin online, precum și linii vestimentare bine cunoscute pe piața locală sub brandurile proprii Braiconf și Sergio.

În prezent piața externă este cea care absoarbe majoritatea producției Braiconf. Partenerii Braiconf sunt jucători de primă clasă pe piața internațională, cu diverse categorii de prețuri și o varietate de canale de distribuție.

Avem deosebita onoare de a oferi domnului Președinte al României, Klaus Iohannis, cămașa cu numarul 250 milioane produsă în fabrica Braiconf din Brăila.

Avem convingerea că Domnia Sa va purta cu mândrie această cămașă, ce poartă o însemnătate deosebită pentru Braiconf și întreaga istorie a producției de confecții din România.

Ne bucurăm să știm că această cămașă ce poartă un număr impresionant, rezultat al unei munci de aproape 70 de ani va face parte din garderoba Președintelui României, al cărui stil și filozofie se află în perfect acord cu valorile și misiunea Braiconf, de a susține performanța și prosperitatea locală.