Nomin Damdin. Centre de Soroban și Aritmetică Mentală Japoneză Nomin Jyuku

Nomin Damdin este Master Trainer de soroban și aritmetică mentală japoneză, fondatoare și CEO al Centrelor de Soroban și Aritmetică Mentală Japoneză Nomin Jyuku, cele mai performante centre de antrenament mental japonez din țara noastră, dedicate copiilor cu vârste între 5 și 14 ani.

Nomin Damdin s-a născut la Ulan Bator, în Mongolia, într-o familie de diplomați, cunoscând România încă din adolescență. A urmat cursurile Academiei de Studii Economice la București și a decis să rămână în România.

Nomin Damdin este mamă a trei copii, prin intermediul cărora înțelege foarte bine sistemul românesc de învățământ, provocările de adaptare pe care le au copiii, precum și preocupările părinților de a le oferi educație de calitate și șansa unui viitor de succes.

”Văzând cu ce provocări se confruntă copiii la școală și în viața de zi cu zi - probleme de concentrare, atenție, răbdare, încredere scăzută în ei înșiși și ritm de învățare lent - am dorit să găsesc o metodă care să poată să rezolve toate aceste probleme la un loc. Am ales metoda de soroban și calcul mental japonez și m-am certificat ca Master Trainer de soroban la una cele mai vechi școli din Japonia.” spune Nomin Damdin.

Încă din 2015, când a deschis primele cursuri de soroban și aritmetică mentală japoneză la București, Nomin Damdin și-a ales misiunea de a contribui la dezvoltarea intelectuală a copiilor din România, prin metode educaționale eficiente care stimulează diferit creierul copiilor, pentru maximizarea potențialului lor intelectual și dezvoltarea abilităților care le îmbunătățesc șansele de a avea succes la școală și în viață.

”Sorobanul le dezvoltă copiilor imaginația și autonomia, capacitatea de a rezolva probleme complexe și de a lua rapid decizii în orice situație din viața reală, acestea fiind considerate competențele viitorului.” spune Nomin Damdin.

Până în prezent, Centrele Nomin Jyuku au instruit peste 7000 de copii, care au câștigat peste 100 de premii la olimpiadele și concursurile internaționale de calcul mental japonez. Performanțele copiilor care studiază sorobanul și aritmetica mentală au fost premiate și în cadrul celor mai urmărite emisiuni și concursuri televizate de talente, unde echipa Nomin Jyuku a uimit juriul și publicul cu abilitățile de calcul ale copiilor, dar și cu capacitatea lor de a cânta, recita poezii sau de a ține ritmul muzicii în timp ce calculează mai rapid decât un calculator.

”Copiii învață în ritmul propriu, trainerii lucrează personalizat, astfel încât toți copiii - nu doar cei care participă la concursuri - își îmbunătățesc vizibil performanțele mentale după doar câteva luni de cursuri. Părinții și profesorii sunt încântați. Avem parteneriate cu școli pentru predarea metodei la orele opționale.” 

Nomin cu Mihai castigator Next Star.jpeg

Nomin cu copii campioni in Egipt

Deschizătoare de drumuri pentru cursurile de soroban și aritmetică mentală japoneză în România, Nomin Damdin a atras alături de ea traineri pasionați de educație, dar și antreprenori români care vor să ducă mai departe misiunea ei de a dezvolta, la copii, competențe pentru viitor. Astfel, tinerii traineri sunt certificați și testați periodic la Școala Houmei Jyuku, cea mai veche școală de soroban din Japonia. Antreprenorii care vor să dezvolte franciza Nomin Jyuku sunt susținuți în toate fazele de management al proiectelor, astfel încât să poată susține performanța și excelența în educație.

”După aproape opt ani de cand am deschis primul centru Nomin Jyuku, sunt mândră că am făcut pionierat pe piața cursurilor care dezvoltă gândirea copiilor, folosind cele mai eficiente metode asiatice. Invit alături de mine și alți antreprenori, să promovăm împreună metoda japoneză de calcul mental, pentru o lume mai bună pentru copiii noștri și pregătirea lor pentru viitorul în care lumea va fi mult diferită de cea în care trăim noi azi.” Nomin Damdin, Fondatoarea Centrelor de Soroban și Aritmetică Mentală Japoneză Nomin Jyuku.