MATIUS Architecture Studio, Mândria de a fi

photos © arhivă  MATIUS  

photos © arhivă MATIUS 

Numele meu este MATIUS. Sunt mândru că pot desena românește, sunt mândru că pot fi înțeles românește, sunt mândru că desenele mele pot fi lesne descifrate în orice altă limbă a cunoscut vreodată istoria culturii și civilizației, în special pentru că este vorba despre limbajul grafic. 

O imagine poate condensa în sine o întreagă poveste, un univers de cuvinte și înțelesuri. În următoarele 137 de cuvinte vei citi o descriere a fotografiei alăturate: El, arhitect, cu „perspectiva” (cel care a scris textul), ea, Alina, experta în cifre. 

Împreună, formează nucleul MATIUS, unicul studio de arhitectură specializat exclusiv în retail din România. Anul acesta împlinesc 15 ani.
În fiecare săptămână, se deschide în România cel puțin un 1 magazin desenat de studioul MATIUS. 

MATIUS a câștigat concursul internațional pentru realizarea rețelei de FARMACII DONA, pentru care vor fi desenate 317 locații, în următorii 3 ani. Studioul MATIUS este format din specialiștii pasionați, care au „romas”.

MATIUS redesenează și dezvoltă succesul pentru Diamond by ADESGO- producător autohton de ciorapi de damă (1926), NORIEL Toys- lider de piață pe segmentul jucării din România, Autograf- unica și îndrăgita rețea de papetării, F64 Studio - celebrul magazin de foto-video din București, al doilea ca mărime din Europa, Benvenuti- cel mai cunoscut retailer de pantofi din România.

MATIUS este mândru de proiectele realizate cu creatorii români consacrați precum Doina Levintza, Agnes Toma.

Când nu creăm, traducem linii, cifre și cuvinte: redesenăm românește proiectele pentru Lacoste, Lancel, Jacadi, Oxybul, Roberto Bravo, Vicomte A, Marks and Spencer, Mont Blanc, Frey Wille, Douglas, LC Waikiki. 

Tradusă în cifre, povestea MATIUS înseamnă:

17 este numărul de coautori ai studioului: Alina, Andrei, Alexandru, Adrian, Maria, Simona, Isabela, Marius, Emil, Florin, George, Miruna, Tiberiu, Matei, Dana, Răzvan.

37 de procente dintre prietenii mei de pe Facebook sunt în afara României. Deși unii sunt plecați deja de mai bine de 11 ani, le pasă de România și au „romas” conectați cu cei din interiorul granițelor.

2 este numărul de copii pe care îi au cei doi: Filip și Teodor.

Am rămas aici, în România și sper să-ți fiu, dragă cititorule, și bună gazdă și bun vecin.