Hummingbird Bike, Petre si Ligia

Hummingbird s-a născut acum câţiva ani în Bucureşti. Ligia locuia la etajul 4 într-un bloc cu un lift minuscul, în care încăpeau două persoane lipite. Petre încerca să îi cumpere o bicicletă pliabilă ca să o introducă în lumea cicliştilor, însă cea mai uşoară bicicletă pe care a găsit-o avea 10 kg, un sfert din greutatea Ligiei. De aici i-a venit ideea să construiască el o bicicletă - avea un atelier şi totul la îndemână, aşa că a început să schiţeze şi să lucreze la concept. Petre a ajuns să construiască o bicicletă pliabilă de 6.5 kg, din fibră de carbon. 

Petre şi Ligia au creat bicicleta Hummingbird pentru că au simţit o nevoie pe piaţă pentru o bicicletă pliabilă uşoară. Momentan, piaţa numeşte “super-uşoară” o bicicletă de 10 kg. Ei au realizat că pot mai bine de atât - aşa că încearcă să găsească acei oameni care consideră importantă greutatea şi lookul unei biciclete, mai mult decat brandul. 

Probabil cel mai interesant lucru la bicicletă este faptul că pivotul este concentric, astfel încât atunci când o pliezi, lanţul este mereu tensionat şi nu cade, ceea ce se întâmplă des cu alte biciclete pliabile. Prin design, atunci când bicicleta este pliată, ghidonul funcţionează ca un sistem de închidere, ţinând-o pliată într-un pachet complet. 

Petre si Ligia au multe idei pentru viitor, de la apărători invizibile pentru bicicletă până la...scaune! Speră să crească business-ul şi să ajungă să poată pune în aplicare toate ideile care nu îi lasă să doarmă noaptea.