Fundatia Olimpică Română, Andreea Răducan

foto credit Andrei Runcanu

foto credit Andrei Runcanu

Visul oricărui sportiv de performanţă este să ajungă pe cea mai înalta treaptă a podiumului olimpic, însă recunoaşterea şi gloria internaţională nu vin fără ani de muncă şi dedicare deplină, iar un astfel de efort trebuie încurajat, promovat şi apreciat aşa cum se cuvine. 

Împreună cu colegii mei de la Fundaţia Olimpică Română, suntem alături de tineri sportivi aflaţi la început de drum, cât şi de cei ieşiţi din activitatea competiţională,care sunt în căutarea unui nou parcurs în viaţă sau se găsesc în dificultate din cauza unor probleme de sănătate. 

Prin proiectele desfăşurate, îmi doresc să promovez valorile olimpice, aceleaşi care m-au ghidat şi pe mine spre înalta performanţă. Acestea oferă un fundament solid pentru dezvoltarea unei întregi generaţii şi reprezintă busola oricărui sportiv aflat la începutul carierei. 

Complexul Sportiv Ion Ţiriac reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte dezvoltate alături de Fundaţia Olimpică Română, sub coordonarea domnului Ion Ţiriac. Complexul rezultat în urma modernizării bazei sportive Granitul, pune la dispoziţie facilităţi la standarde internaţionale - un teren de fotbal omologat FIFA cu 2 stele, un teren multifuncţional pentru minifotbal, handbal, tenis de câmp şi tenis cu piciorul, un teren de baschet, precum şi un teren de fotbal şi volei pe nisip. Toate aceste facilităţi sunt puse la dispoziţia grupurilor organizate de elevi din Sectorul 2, pentru desfăşurarea activităţilor sportive, în mod gratuit.