Dr. Sorana Barbu Tecuceanu, medic specialist ortodont în Clinica de Reabilitare Orală Prof. Dr. Barbu

Zâmbetul este cartea de vizită pe care o oferim celor din jur, tocmai de aceea ne dorim să avem un zâmbet perfect, frumos și sănătos. De cele mai multe ori vestea că trebuie să porți un aparat dentar te sperie, deoarece aparatele dentare clasice sunt inestetice și incomode. Însa, lumea stomatologică fiind într-o continuă dezvoltare, datorită tehnologiei avansate apar alternative moderne în detrimentul tratamentelor clasice. Astfel, o alternativă modernă și mai puțin vizibilă la aparatele dentare clasice este aparatul ortodontic Invisalign®.

Dr. Sorana Barbu Tecuceanu, medic specialist ortodont în Clinica de Reabilitare Orală Prof. Dr. Barbu, în urma obținerii certificării Invisalign® în anul 2014, a adoptat acestă tehnică de aliniere a dinților în poziție corectă, situându-se printre primii medici ortodonți din România care utilizau acest tratament.

Tratamentul cu aparatul ortodontic invizibil poate dura între 9 - 18 luni, în funcție de complexitatea acestuia.  Cum funcționează mai exact acest tratament? Cu ajutorul tehnologiei avansate din ziua de azi, se reconstituie planul de tratament personalizat utilizandu-se imaginile computerizate, apoi se crează o serie de aliniatori transparenți ce îmbracă perfect fiecare dinte în parte, o serie ce conține mai multe modele de aliniatori. Aceste modele sunt special concepute cu scopul de a modifica poziția inițială a dinților. În timpul acestui proces de transformare, pacientul trebuie să poarte aparatul ortodontic 20 - 22 ore / zi.

Care sunt beneficiile aparatului ortodontic invizibil? În primul rând, timpul petrecut în cabinetul stomatologic este redus, deoarece aparatul dentar transparent nu conține brackets, sârme metalice care trebuiesc ajustate. Un control o dată la 4-6 sâptămâni e suficient pentru ca medicul stomatolog să constate dacă tratamentul decurge conform planului stabilit. În al doilea rând, pacienții optează pentru utilizarea acestei metode de îndreptare a dinților datorită aspectului delicat pe care îl conferă.

Confortabil, transparent şi detaşabil – sistemul Invisalign transformă zâmbetul fără a perturba viaţa.