Crina Coliban, Permis de Părinte

Ma numesc Crina Coliban și sunt speaker inspiraţional pentru parinţi.

Sunt un fel de Dr. Dolittle. El înțelegea ce vorbesc animalele, eu înțeleg ce spun bebelușii.  

Povestea mea a început când am rămas însărcinată. Şi mi-am dat seama că, pentru a îmi conduce mașina, trebuie să îmi iau permis. Ca să pot ridica ancora la barca mea, îmi trebuie alt permis. Ca să îmi iau și licență de ultralight, iar trebuie să iau niște examene. Urma să aduc pe lume un copil care poate va conduce lumea! Şi pentru asta nu îmi trebuia un Permis? Ca să fiu Dumnezeu pentru o ființă nouă, nu trebuia să îi demonstrez nimănui că Pot?

Din clipa în care devii părinte, devii Dumnezeu. Dumnezeu a făcut lumea. Probabil la fel cum o faci și tu, Mamă a copilului tău! Tu dai viață, după care îi dai drumul Fiului prin Rai și îi spui să nu mănânce mere. Atunci să nu te miri când o să descoperi că ai un copil mofturos. Din clipa în care devii părinte, lumea de mâine va avea chipul și asemănarea ta. 

Copiii sunt oameni ca noi. Şi de la ideea asta a pornit pregătirea. Am ajuns Consilier în Alăptare si Diversificare, “Femeia care îi face pe copii să mănânce” şi “Cititor” în plânsul copiilor.

Misiunea mea este să îi ajut pe părinții din România să își înțeleagă copilașii, atunci când nu mai știu dacă sunt părinți buni. Omuleții transmit din prima zi mesaje puternice. Iar eu traduc plânsul sau refuzul lor în cuvinte-de-înțeles pentru părinții lor.

www.permisdeparinte.ro