Corina Puiu, Un mâine mai bun pentru fiecare copil

photo © Gina Buliga

photo © Gina Buliga

Corina Puiu vrea să schimbe, alături de o echipă de profesori dedicaţi, viaţa copiilor din zonele defavorizate din România. 

Programul pe care Corina îl coordonează alături de Ionuţ Soleanicov, CEO şi cofondator Teach for Romania, pregăteşte dascăli de top care să activeze în zone defavorizate de la noi din ţară. Programul, dezvoltat iniţial în 1990 de către Teach for America în Statele Unite, atrage absolvenţi de top care nu ar fi considerat în mod normal, ca opţiuni de viitor profesional, meseria de profesor. 

Modelul funcţionează cu succes în peste 36 de ţări, pe 5 continente, unde este aplicat de către organizaţiile partenere în reţeaua Teach for All. 

Învăţătorii sau profesorii sunt angajaţi cu normă întreagă, în cadrul unor şcoli selectate de către Teach for Romania ca fiind cu rezultate slabe, comunităţi diverse, dar cu potenţial considerabil de dezvoltare şi unde este nevoie de cadre didactice dornice si capabile să producă schimbări pozitive. 

"Teach for Romania este mai mult decât un job. Se aliniază perfect cu misiunea mea, face parte cumva din ADN-ul meu: eu am fost unul dintre copiii pentru care facem acest program. 

M-am născut şi copilarit la sat, am crescut cu lipsurile şi neajunsurile comunismului, şi, deşi părinţii mei au făcut tot ceea ce au putut, singurul mod în care puteam rupe lanţul sărăciei şi al discriminării era educaţia. 
În plus, este o onoare să pot contribui la educaţia viitorilor lideri ai României. Viziunea mea este ca viitorul prim ministru sau ministru al educaţiei în România să fie unul dintre profesorii sau copiii din program".