Clinica Ponderas, Chirurgie metabolică de avangardă

Pentru fiecare medic, condiţia profesională este esenţială, la fel cum pentru fiecare pacient nevoia unui tratament eficient şi performant este obligatorie. De la această prezumţie a plecat un grup de medici români, la iniţiativa doctorului Cătălin Copaescu, şi a înfiinţat în anul 2011 un spital unde să îşi poată pune în valoare la maximum capacităţile medicale, fără a face compromisuri.

Ponderas este unul dintre cele mai ambiţioase proiecte medicale din România şi singurul spital specializat în chirurgie metabolică şi bariatrica.

Cu o echipa de medici români curajoşi, pasionaţi de medicină şi de oameni, cu cea mai mare experienţă în chirurgia modernă la nivel naţional, Ponderas aduce pacienţilor săi servicii medicale la cele mai înalte standarde internationale. Spitalul Ponderas pune la dispoziţie servicii medicale complete - spital, policlinică şi imagistică - acoperind toate specialităţile medicale şi chirurgicale. 

În prezent, Ponderas este şi singurul Centru de Excelență în Chirurgia Metabolică şi Bariatrica din Estul Europei cu dublă acreditare – europeană şi americană. Acreditările obţinute la nivel internaţional atestă realizarea unui program bariatric după cele mai înalte standarde globale în domeniu - seminarii informative despre  chirurgia metabolică, evaluări medicale complexe, intervenţii chirurgicale diverse şi personalizate, monitorizare pre şi post-operatorie, grup de sprijin dedicat. Totodată, acestea confirmă angajamentul Ponderas de a livra constant o îngrijire sigură şi efectivă pentru pacienţii cu boli metabolice. Până la ora actuală, peste 5.000 de pacienţi metabolici au beneficiat de intervenţii chirurgicale bariatrice şi metabolice realizate de echipa medicală Ponderas. În urma chirurgiei metabolice, pacienţii au reuşit în proporţie de 100% să scape de excesul ponderal şi, mai mult, să îşi amelioreze până la remisie comorbidităţile asociate obezităţii: diabetul zaharat tip 2, hipertensiunea arterială şi altele.