Castelul Cantacuzino, Bijuteria arhitecturala incarcata de istorie

photo © arhivă personală  Castelul Cantacuzino

photo © arhivă personală Castelul Cantacuzino

Castelul Cantacuzino din Buşteni, de o mare valoare arhitectonică, istorică, documentară şi artistică, a fost construit în 1911 la cererea prinţului Gheorghe Grigore Cantacuzino (Nababul), fost ministru al României între 1899-1900, 1904-1907.

Castelul Cantacuzino este amplasat pe locul unei vechi case de vânătoare, ce dăinuia încă din sec. XVIII şi care servea ca popas familiei Cantacuzino în drumul său spre Braşov şi este înconjurat de un parc ale cărui alei te poartă spre grotă, cascade şi fântâni arteziene.

Castelul este construit în stil neoromânesc, singurul stil din istoria arhitecturii româneşti care a reînviat tradiţia, a întărit originile şi le-a conectat la prezent.

Sala de primire adăposteşte o colecţie de heraldică unică în România. Edificiul realizat în piatră şi cărămidă după planurile arhitectului Grigore Cerchez, se întindepe o suprafaţă de 3148 mp.

Castelul Cantacuzino, cu împrejurimile sale unice şi farmecul aristocratic , este locul ideal pentru orice tip de eveniment, atât pe terasă cât şi în interior.

Mai multe saloane sunt disponibile la parterul castelului şi la etaj, iar în lunile de vară corturile montate în grădina castelului pot găzdui evenimente fastuoase.