Băile Govora, Hotel Palace

Istoricul stațiunii Băile Govora este legat de numele a două personalități, I.C. Brătianu (1821-1891), fost prim ministru al României, și al generalului dr. N. Popescu  Zorileanu care, în urmă cu 130 de ani, au pus bazele acestui așezământ profilat pe tratarea afecțiunilor căilor respiratorii și reumatismale. Dezvoltarea stațiunii se datorează și cercetării medicale la care și-au adus contribuția ing. Anghel Saligny și A. Bernard, precum și geologul francez Bochet.

Hotel Palace vă invită să descoperiți o bijuterie arhitectonică a țării noastre, construită chiar în mijlocul parcului orașului Băile Govora. Beneficiind de un cadru natural absolut incredibil, în mijlocul celui mai mare parc balnear din România, creat de arhitectul peisagist Emil Pinard, hotelul vă poate oferi clipe de neuitat, în special când stresul cotidian devine inamicul numarul unu.

Arhitectura eclectică cu influențe de art nouveau și elemente de inspirație neoromânească, transformă primul hotel cu bază de tratament din România într-un monument istoric. Hotelul este construit de arhitectul francez Ernest Doneaud, împreună cu inginerii Brătescu și Pukliky, din 1911 până în anul 1914. 

Cele 365 de goluri în ziduri ale clădirii simbolizează zilele unui an întreg, iar poziția de Est - Vest a hotelului, permit soarelui să lumineze fiecare cameră din hotel într-o zi. O incursiune în atmosfera eleganta a anilor 20, alături de detaliile contemporane vă vor încânta simțurile pe perioada petrecută alături de noi.

Ne mândrim cu servicii de calitate oferite clienților noștri. Așadar, vă invităm să vă bucurați de toate facilitățile hotelului, printre care se numără 132 de spații de cazare, restaurant a la carte, bar de zi, terasă, săli de conferință, magazin gen boutique cu artizanat hand-made, centru balneo pentru afecțiuni respiratorii și reumatismale, centru de Cardiologie, 80 de locuri de parcare și, nu în ultimul rând, un nou Centru SPA pentru o experiență completă.