Flori de IE, Cristina Chiriac

photo © Caseta Studio

photo © Caseta Studio

Flori de IE este un concept autentic și inovator, care are în centrul său ia și poveștile satului românesc. Este un proiect demarat din dorința de a promova valorile și tradițiile românești, dar și frumusețea portului popular. Magazinul online florideie.ro s-a lansat în anul 2014, iar la începutul anului 2015 a fost inaugurat primul magazin-concept, situat în Băneasa Shopping City. 

Cristina Chiriac, fondator ”Flori de IE”, Ambasador al Antreprenoriatului Feminin - titlu acordat de Comisia Europeană - și Președinte al Asociației Naționale a Antreprenorilor, a demarat această inițiativă din dragostea pe care o poartă iei românești, acest simbol al moștenirii noastre culturale: ”Pornind de la gândul că și Brâncuși a avut curaj, a crezut în arta lui și a tranformat arta în valoare, așa și «Flori de IE» sună autentic și aduce în prim plan valorile românești”.

Colecția ”Flori de IE” numără zeci de costume populare, articole unicat cu o vechime de zeci sau chiar peste 100 de ani, ce reprezintă o frântură din istoria neamului românesc. Inițiatoarea proiectului a cules personal iile, din toate regiunile țării, iar autenticitatea cămășilor tradiționale este certificată de un expert etnograf.

O serie de ii noi, moderne, realizate într-un atelier de croitorie din țară, îmbogățește colecția. Prin înființarea acestui atelier, Cristina Chiriac susține antreprenoriatul în mediul rural și creaza noi locuri de muncă pentru femeile de la sat, care sunt încurajate să își pună în valoare talentul și creativitatea native.

"Fiecare ie este o poveste”, afirmă Cristina Chiriac. O poveste care vorbește despre artă, tradiție și frumos, care străbate timpul și pe care suntem mândri să o facem cunoscută în întreaga lume. Ia devine, astfel, cel mai bun ambasador al românilor.