Domenii Plaza by Residence Hotels

În inima Bucureștiului, în apropierea Mănăstirii Cașin și a Arcului de Triumf, fosta casă a scriitoarei Doina Uricariu găzduiește acum rafinatul Hotel Domenii Plaza.

Clădirea de patrimoniu se remarcă prin eleganţa construcţiei şi nota de rafinament specifică timpurilor boeme a căror amintire o mai păstrează încă vie, fiind placată cu același tip de piatră ca și Arcul de Triumf și decorată cu materiale deosebite, precum marmura de Carrara și diferite tipuri de lemn prețios.

Hotel Domenii Plaza recreează farmecul exterior al clădirii şi în interior, reuşind să îmbine cu rafinament arta, cultura şi confortul într-una dintre cele mai selecte zone ale orașului.

Camerele sunt elegant decorate, cu mobilier din lemn masiv de cireș și stejar, țesături englezești și bumbac egiptean, care păstrează încă atmosfera boemă specifică stilului creat in urma cu multa vreme, imbinat subtil cu elemente actuale de tehnologie moderna si accente urbane .

La ultimul etaj al hotelului Domenii Plaza se afla cel mai romantic roof-bar din oras. Terasa Astrodom ofera o priveliste unica catre Parcul Herastrau, Arcul de Triumf si Manastirea Casin.

Povestea Semn în Cartea Ta, Nicoleta-Claudia Toma

Sursa foto: Csiszar Barna

Sursa foto: Csiszar Barna

Povestea Semn în Cartea Ta, începută timid în 2015 în inima Transilvaniei, loc unde m-am născut și trăiesc, devine acum povestea Romanian Fairy Tales, poveste  ce a început să prindă viață imediat ce m-am descoperit pe mine și mi-am ascultat strigătul intern, fascinată fiind de modul în care simbolurile universale au fost preluate în ornamentica noastră populară, au fost adaptate diferit de la o zona la alta, îmbogățite și îmbinate atât de frumos în purul nostru stil românesc. Am simțit că pot readuce  aceste simboluri în viețile noastre de zi cu zi, sub diverse forme, și nu mă pot opri doar asupra unora, de aceea sunt ucenic și mă perfecționez permanent.

În semnul de carte pe care îl cos, încerc să surprind cu o emoție greu de descris, întreg și complex universul românesc , și de aceea  l-am botezat, nu întâmplător, Semn În Cartea Ta, gândindu-mă la ține, cel care duci mai departe simbolurile românești, punându-le la adăpost în cărțile tale.

Povestea a mers mai departe , îmbinând-o respectul meu pentru mediu am început să cos, tot manual,  pe materiale naturale, în a căror pocese de prelucrare se folosesc cât mai puține resurse și au rădăcini vechi în industria noastră textilă, precum inul și cânepa, rezultând o colecție de bluze pe care o puteți admira pe pagina mea de facebook și în curând în magazinul online. Aceste materiale, precum și papura, sunt alternativă pentru veșnicele pungi de plastic, și de aici a rezultat colecția de traiste și papornite, impletitul fiind o altă pasiune a mea.

Mai nou lucrez cu lemnul, pe cât se poate lemn vechi, reabilitat,  și de aici rezultă frumoasa colecție de tăvi și obiecte mici ce poartă pecetea mixului Transilvănean , cum îmi place mie să-l denumesc, datorită interferențelor săsești și maghiare ce completează și îmbogățesc specificul zonei.

Toate produsele Romanian Fairy Tales  sunt realizate manual. Investesc în fiecare din ele cea mai de preț resursă, timpul, ore bune din viață mea care nu se mai întorc, o mică investiție, comparativ cu ceea ce câștigă tradiția românească, și anume viata.

Bogdan Balaci, CEO Signify SEE

Bogdan Balaci a fost numit Director General în cadrul companiei Philips Lighting pentru sud-estul Europei, în anul 2014.

Născut intr-o familie pasionata de fizică, părinții fiind ambii profesori de fizică, nu este de mirare ca Bogdan devine în 1993 licențiat al Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii din Bucureşti, pentru ca în 2006 să obțină un MBA la Henley Business School din Marea Britanie.

Cu o experiență de peste 20 ani în industria IT și alte industrii conexe cu aceasta, unde a deţinut diferite funcţii de conducere, Bogdan este specializat în dezvoltarea strategică și operațională de business, precum și în managementul de echipe și proiecte complexe.

Principalele obiective în rolul de Director General al Philips Lighting SEE sunt dezvoltarea business-ului, atât la nivel strategic, cât şi operaţional, precum şi mentinerea poziţiei companiei ca lider în industria soluţiilor de iluminat economice şi inovatoare, în toate cele 10 ţări din sud-estul Europei unde compania este operaţională.

Ca lider în revoluţia tehnologiei LED, Philips Lighting creează sisteme de iluminat care pun pe prim plan eficienţa energetică, durabilitatea şi reducerea costurilor operaţionale. Interesul companiei se indreaptă către îmbunătăţirea vieţii şi a eficienţei mediilor interioare şi exterioare, oferind de la iluminat general funcțional, până la iluminat dinamic, cu scopul de a încuraja interacţiunile sociale şi a revitaliza comunităţile.

Noile soluţii de iluminat sunt mult mai eficiente şi axate pe nevoile consumatorilor, de aceea sunt adaptate pe diferite zone de aplicaţie, fiind mai aproape de consumatorul final: magazine, industrie, şcoli, spitale, stadioane etc.

Sistemele de iluminat Philips îi fac pe oameni să se simtă confortabil şi în siguranţă. Acestea transformă spaţiile şi mediul încojurător. În ceea ce priveşte iluminarea oraşelor, solutiile Philips înfrumuseţează nu doar clădirile şi edificiile arhitecturale, ci întregul oraş, făcându-l mai sigur, mai atractiv şi plin de viaţă.

Bogdan este un susținator al promovării eficenței energetice și a politicilor de sustenabilitate în Romania, a respectării standardelor de calitate în iluminat și a modernizarii: “Imaginați-vă o lume cu spații interioare și exterioare frumos iluminate, în care fiecare punct luminos este conectat la un sistem inteligent care oferă o lumina de înaltă calitate”.

Interesul companiei Philips Lighting pentru Iluminatul Conectat s-a născut din dorinţa de a face lumea mai frumoasă şi durabilă prin inovaţie. Viziunea companiei Philips Lighting este ca, până în anul 2025, să îmbunătăţească viaţa a peste 3 miliarde de oameni, concentrându-se pe creşterea eficienţei energetice a soluţiilor pentru iluminat public şi ambiental, promovând iluminatul cu LED ca soluţie eficientă din punct de vedere energetic pentru toate tipurile de aplicaţii.

“Sper ca România să evolueze. Vorbind din perspectiva sectorului în care activez, sunt convins că sistemele inteligente şi integrate vor acapara spaţiul public şi vor fi implementate soluţii care vor duce nu doar la modernizare, ci vor veni în ajutorul cetăţenilor şi se vor adapta la schimbările naturale. Mai mult, sper ca în România să existe peste câţiva ani platforme digitale de gestionare a serviciilor publice prin sistemele de iluminat integrate cu programe de software. Am speranţa că România va deveni o ţară inteligentă, bazată pe Internet of Things".

Doctor Dana Miricioiu, Clinica Dana Miricioiu

Specializată în chirurgie plastică – microchirurgie reconstructivă, Doctor Dana Miricioiu a introdus în anul 2007 în România un concept nou al tratamentelor estetice, bazat pe combinarea procedeelor laser cu cele chirurgicale sau minim chirurgicale. Conceptul Clinica Dana Miricioiu pune la dispoziție cele mai noi tratamente și proceduri care îmbunătățesc aspectul: intervenții estetice laser, intervenții de chirurgie plastică, reconstructivă și cosmetică chirurgicală, într-o ambianță calmă și relaxantă, lipsită de stresul pe care l-ar induce ideea unui spital.

Doctor Dana Miricioiu este adepta intervențiilor estetice preventive, realizate în special prin intervenții laser de remodelare și regenerare a pielii, dar și a celor injectabile. A introdus în România tehnici noi și unice în Europa de menținere a sănătății pielii prin intervenții laser, fiind proprietara celor mai performanțe lasere din lume folosite în tratamentele estetice, aparate fabricate de Sciton (USA) iar, în urma rezultatelor remarcabile obținute, a fost desemnată speaker internațional pentru această companie. Colaborează de foarte mulți ani cu o echipă de medici, chirurgi plasticieni, anesteziști, medici specializați în boli de metabolism și de nutriție, toți puși în slujba pacienților, din dorința de a reda acestora încrederea în sine printr-o înfățișare agreabilă și armonioasă.

Echipa Clinica Dana Miricioiu concepe protocoale medicale și chirurgicale, destinate a îmbunătăți imaginea și încrederea în sine. După fiecare tratament sau intervenție, îngrijirea este urmărită pas cu pas, punând la dispoziția pacienților produse dermato-cosmetice speciale și diete personalizate, care vor fi folosite pentru a menține și îmbunătăți efectul obținut în urma protocoalelor medicale aplicate, ținând cont de necesitățile estetice individuale. Doctor Dana Miricioiu este membră a “American Academy of Anti-Aging”, dar și a multor alte organizații de profil, interne și internaționale. Este autoarea cărții “Învață să învingi – Cancerul de sân se poate vindeca”, care are ca scop informarea corectă și educarea femeilor în tot ceea ce privește cancerul de sân.