Sardin s-a născut din pasiunea a doi tineri pentru gastronomia italiană și dorința de a exista în București un restaurant care să folosească ingrediente autentice pentru niște preparate care să nu se găsească ușor, dar la un preț relativ accesibil.
Restaurantul cu specific italienesc a prins viață la sfârșitul lunii ianuarie, design-ul îi aparține arhitectului Corvin Cristian, iar Chef bucătarul responsabil de meniul și preparatele restaurantului, Radu Nedelcu, are o experiență de 15 ani în afara țării, în mai multe regiuni din Italia, timp în care a colaborat cu bucătari premiați cu stele Michelin, precum Vittorio Fusari și Philippe Leveille.
Toate preparatele din meniul restaurantului Sardin sunt gătite în bucătăria proprie, folosindu-se produse artizanale de calitate, care oferă un gust autentic mâncării italiene. În felul acesta, făina biologică, măcinată la moara cu piatră pentru pâinea, grisinile și pastele făcute în casă, sunt achiziționate de la un producător din Piemonte. Prin acest procedeu, proprietățile grâului sunt cel mai bine păstrate.
Brânzeturile provin din Reggio Emilia și Lombardia. Merită menționat Parmigiano Reggiano maturat 36 luni, Gorgonzola dulce, Taleggio, Bagoss de pe vârful Bagolino și Strachitunt din Val Taleggio.
Pastele artizanale sunt aduse din Napoli. Tot de acolo vin și filet-urile de anșoa, caperele și roșiile de Piennolo. Din Sicilia provin lămâile, clementinele, măslinele și uleiul extravirgin. În acest fel se dă gustul autentic mediteranean mâncării și deserturilor din meniul restaurantului Sardin.
Selecția de vinuri a acestui restaurant este, de asemenea, desăvârșită și creată cu ajutorul experienței Chef-ului bucătar Radu Nedelcu și cu ajutorul călătoriilor dese în zona de Nord a Italiei pe care ceilalți doi asociați le-au făcut.
Cetatea Făgăraş, Cel mai impunator moment al zonei
Cetatea Făgăraş reprezintă cel mai impunător monument al zonei, a cărei construcţie a debutat la sfârşitul secolului al XIV-lea şi a continuat până la mijlocul secolului al XVII-lea, fiind precedată de o fortificaţie din lemn, înconjurată de un şanţ şi val de pământ, datată în secolele XII - XIII.
În secolul al XV-lea, cetatea de piatră, cu o incintă patrulateră, cu patru turnuri bastionare la colţuri şi un turn de avanpost de tip barbacană, era o fortificaţie militară care corespundea sistemului de fortificaţii occidentale, introdus în Transilvania începând cu secolul al XIV-lea. Veacul al XVI-lea aduce cu sine cele mai importante modificări petrecute în arhitectura cetăţii, care vor transforma cetatea de apărare într-un castel cu o puternică fortificaţie exterioară.
În secolul al XVII-lea, transformările arhitecturale – construcţia bastioanelor, modificări stilistice şi artistice, amenajarea şanţului –, stabilesc forma actuală a cetăţii. Atunci, cetatea se prezenta ca o adevărată curte princiară, rolul de bază pe care l-a jucat fiind acela de reşedinţă pentru principii Transilvaniei şi soţiile acestora, ca şi de centru administrativ al marelui domeniu al Făgăraşului.
Asaltată şi atacată de nenumărate ori, cetatea Făgăraşului, cu un sistem defensiv bine închegat, nu a fost cucerită niciodată, din 1500 şi până la mijlocul secolului al XIX-lea, fiind identificate 15 asedii ale cetăţii.
După 1696, a devenit garnizoană a armatei austriece, apoi maghiare (după 1867) şi române (după Marea Unire din 1918), iar între anii 1948-1960 a fost transformată în închisoare comunistă.
Philips Lighting, Lider global în iluminat
photo © Philips Lighting
Philips Lighting este lider global în produse, sisteme și servicii de iluminat. Înțelegerea profundă a efectului pe care lumina îl are asupra vieții oamenilor împreună cu know-how-ul tehnologic deținut ne permit să inovăm în domeniul iluminatului digital și inteligent. Suntem lider global al pieței de sisteme de iluminat conectate și de servicii și, sub umbrela Internet of Things, oferim mai mult decât lumină și transformăm spațiile urbane, clădirile dar și locuințele. Îmbunătățim vieţile oamenilor oferind soluţii de iluminat inteligente, complete şi inovatoare, atât pe piața de consum cât și pe cea profesională.
Iluminatul este un factor strategic și determinant în planificarea urbană, crează ambianţa necesară integrării sociale şi sprijină municipalităţile în atingerea obiectivelor de sustenabilitate și durabilitate.Am realizat împreună cu partenerii noștri numeroase proiecte de referință în iluminatul arhitecturat și stradal la nivel național, cu precădere în marile centre culturale ale României.
Lumina este, mai presus de toate, o oportunitate de a crea spațiu si de a îmbunătăți calitatea vieții. Promovăm soluțiile de iluminat eficiente energetic, cu impact redus asupra mediului inconjurator și noile soluții de iluminat cu LED, mult mai eficiente decât sursele clasice, cu consum redus de energie, durată de viață de până la 40 de ori mai mare și lumină prietenoasă (fără emisii IR și UV).
Centrul Medical SanConfind, Centrul sănătății tale
Centrul Medical SanConfind din Poiana Câmpina oferă servicii premium de diagnostic și tratament. Aici poți beneficia de o infrastructură de invidiat, o aparatură medicală de ultimă generație și un personal dedicat. La numai 100 km de București te așteaptă un spital cu adevărat european, în care cel mai important om este PACIENTUL. Discutăm despre o investiție 100% românească, realizată de o cunoscută companie petrolieră din Câmpina, o investiție care îl poate face mândru nu doar pe orice localnic, ci și pe orice român. Este un spital fără limite, și nu spunem asta în sens metaforic, ci doar pentru că SanConfind se află într-o continuă dezvoltare, proiectul său nu a ajuns la final (la finalul care va încununa această frumoasă lucrare), ceea ce înseamnă că și mândria românului care îi trece pragul mai poate crește sensibil.
La Baza de Tratament ai cea mai sărată apă minerală din România, captată de la un izvor natural, nămol de Techirghiol, păstrat în condiții speciale, plus aproape toate procedurile din balneo- și fizioterapie.
La SanConfind se fac investigații prin rezonanță magnetică, tomografii computerizate, ecografii, mamografii cu tomosinteză, radiografii digitale, osteodensitometrii, dar și analize complexe de sânge și diverse probe biologice.
Ambulatoriul SanConfind (aflat, ca și spitalul, într-o continuă dezvoltare), are, în prezent, cabinete de gastroenterologie, dermato-venerologie, endocrinologie, obstetrică-ginecologie, pediatrie-neonatologie, ortopedie și pneumologie.
Secția Obstetrică-ginecologie, specializată și în chirurgie oncologică, are o maternitate modernă, cu un bloc-operator performant, săli pentru nașteri naturale și operații cezariene, rezerve în sistem rooming-in, un compartiment ATI și un salon postoperatoriu.
Marea majoritate a medicilor de la SanConfind sunt din București, unde lucrează în spitale renumite. La finalul tuturor amenajărilor sale, Centrul Medical SanConfind va avea 90 de paturi și va fi cel mai mare spital privat multidisciplinar din Prahova.
Hotel PRIVO, Noi standarde de ospitalitate
photos © Hotel PRIVO
Amplasat într-o zonă retrasă și linistită, aproape de centrul orașului Târgu Mureș, PRIVO este un concept hotelier în care istoria și modernismul se completează reciproc pentru a crea un stil distinct. PRIVO este un refugiu minimalist pentru business și relaxare, unde design-ul propune un dialog cald și primitor între hotelul modern și ansamblul istoric format din Villa Csonka și parcul cu o suprafată de 3.500 mp.
Hotelul este emblematic pentru ceea ce inseamnă noile standarde de ospitalitate, oferind oaspeților camere și apartamente clasificate la 4 și 5 stele, care redefinesc criteriile de design și confort.
Noul hotel intampină oaspeții cu o abordare modernă, un design simplu, aerisit și o atmosferă ce reflectă caracterul unic al locului.
Simbol al conceptului PRIVO, vizibil din toate spațiile interioare, vila Art Nouveau marchează dialogul dintre vechi și nou. Restaurată în perioada 2011- 2013, Villa Csonka reprezintă nucleul în jurul căruia a fost construit noul ansamblu și poate fi admirată din toate holurile interioare ale hotelului. Mobilată cu piese originale Thonet și Art Deco recondiționate, cu o vechime de peste 100 de ani, vila dispune de trei camere și trei apartamente cu acces direct din recepția hotelului, fiecare dintre acestea având un design unic.
Restaurantul, Enoteca, sălile de conferințe, spa-ul și parcul sunt câteva dintre elementele prin care hotelul caută să ofere oaspeților simbioza perfectă între muncă și relaxare.
Oaspeții hotelului au parte de o experiență unică, fie că este o cină à la carte sau un team-building.
Premii internaționale Hotel PRIVO: TripAdvisor, Travelers' Choice Award 2017 - locul 1 Top 25 Hotels din România; Luxury Travel Guide, European Awards 2017 - Luxury Design Hotel of the Year; Internațional Hospitality Awards 2016 - Best Design Hotel; World Luxury Hotel Awards - Luxury Business Hotel 2016 și Best Luxury Design Hotel 2015.
PRIVO este un restaurant fine dining în care ambianța elegantă și cultura culinară propun o bucătărie internațională și cele mai proaspete ingrediente regionale interpretate într-o manieră contemporană.
Restaurantul oferă un meniu à la carte cu specific internațional, precum și posibilitatea organizării de evenimente corporate și private, prezentări și degustări tematice. Meniurile restaurantului au fost semnate de Executive Chef Doru Pastramă în 2014, Executive Chef Martin White în 2015 și, incepând de anul trecut, sunt realizate în colaborare cu Certified Master Chef Henrik Sebok.
Enoteca deține o selecție de peste 320 etichete de vinuri și aproximativ 4.000 sticle, având o cameră pentru degustări și o cameră dedicată depozitării și tezaurizării pe termen lung. Sommelierul casei, Marius Danciu, a realizat o selecție de vinuri în concordanță cu meniul restaurantului, care să acopere cât mai multe zone viticole ale lumii și tipologii de gust. Enoteca deține o selecție impresionantă de vinuri renumite, iar specialitatea PRIVO este acea descoperire pe care o poate oferi oaspeților.
La PRIVO se organizează periodic cine gastronomice și degustări de vinuri, iar oaspeții au parte de o experiență unică, fie că este vorba de un astfel de eveniment sau de o cină a-la-carte.
Premii restaurant PRIVO: World Luxury Restaurant Awards 2016 - Fine Dining Cuisine; Wine Spectator, SUA - Award of Excellence 2016 și 2015; Romanian Top Hotel Awards 2016 - Chef Adrian Florescu, “Bucătarul anului”.
Hotel PRIVO, A new standard in hospitality.
Set in a private and quiet area, close to the centre of Târgu Mureș, PRIVO is a hotel concept where history and modernity complement each other to create a distinct style. PRIVO is a minimalist refuge for business and leisure, where design offers a warm and inviting dialogue between the modern hotel and the historical ensemble that consists of Villa Csonka and the park, covering an area of ,500 square metres.
The hotel is emblematic for what represents new standards of hospitality, offering its guests rooms and apartments, classified with 4 and 5 stars, which redefine the criteria of design and comfort.
The new hotel welcomes guests with a modern approach, a simple, airy design and an atmosphere that reflects the unique character of the place.
As a symbol of the PRIVO concept, visible from all the interior spaces, the Art Nouveau villa marks the dialogue between old and new. Restored from 2011- 2013, Villa Csonka is the core around which the new assembly was built and that can be admired from all interior corridors of the hotel. Furnished with original Thonet and reconditioned Art Deco pieces, at more than 100 years old, the villa has three bedrooms and three suites with direct access from the hotel reception, each of them with a unique design.
The restaurant, Enoteca, the conference rooms, the spa and the park are some of the elements through which the hotel seeks to provide its guests the perfect symbiosis between work and relaxation.
Guests are offered a unique experience, whether it is an à la carte dinner or a team-building.
Hotel PRIVO International Awards: TripAdvisor Travelers' Choice Award 2017 - 1st position in the Top 25 Hotels in Romania; Luxury Travel Guide, European Awards 2017 - Luxury Design Hotel of the Year; International Hospitality Awards 2016 - Best Design Hotel; World Luxury Hotel Awards - Luxury Business Hotel 2016 and Best Luxury Design Hotel 2015.
PRIVO is a fine dining restaurant where the elegant ambience and the culinary culture propose an international cuisine and the freshest regional ingredients interpreted in a contemporary way.
The restaurant offers an international à la carte menu and the possibility of organising corporate and private events, presentations and themed tastings. The restaurant menus were signed by Executive Chef Doru Pastramă in 2014, Executive Chef Martin White in 2015 and, since last year, they are realised in collaboration with Certified Master Chef Henrik Sebok.
Enoteca has a selection of over 320 wine labels and approximately 4,000 bottles, with a tasting room and a room dedicated to long-term storage and hoarding. The house sommelier, Marius Danciu, has made a selection of wines in accordance with the restaurant's menu, covering many of the world's wine regions and tastes. Enoteca has an impressive selection of famous wines, and the PRIVO specialty is that discovery that can be offered to guests.
At PRIVO, gastronomic dinners and wine tastings are periodically organised and guests can enjoy a unique experience, whether it's such an event or dinner à la carte.
PRIVO Restaurant Awards: World Luxury Restaurant Awards 2016 - Fine Dining Cuisine; Wine Spectator, USA - Award of Excellence 2016 and 2015; Romanian Top Hotel Awards 2016 – Chef Adrian Florescu, "Chef of the Year".
