Victor Gabriel Clătici. Medic Primar Dermatolog

photo © Tiberiu Arsene

photo © Tiberiu Arsene

Născut la 24 Octombrie 1967, în Petroșani, Hunedoara, am avut șansa să cresc atât într-un mediu artistic, bunica maternă a fost croitoreasă la Teatrul de Stat din Petroșani, cât și într-un mediu istoric, înconjurat de locuri pline de semnificație, atât pentru istoria națională, cât și pentru pentru cea universală: Castelul de la Hunedoara, Cetatea Devei și “leagănul istoriei noastre”- Sarmisegetusa Regia și cetățile dacice.

Copilăria artistică și istorică m-a condus inerent la o specialitate a medicinii – Dermatologia – care îmbină partea artistică și estetică cu partea de “istorie”, respectiv pielea este “oglinda” organismului nostru și ne arată prin tot ce am trecut de–a lungul timpului.

Adolescența, petrecută într-un liceu de renume național - Liceul Decebal Deva, în clasa specială de matematică – fizică, a modelat gândirea mea pe termen lung și aplecarea către formule matematice și legi ale fizicii, și a determinat interesul meu către laser și aplicațiile sale în medicină și biologie.

Ca elemente unice la nivel mondial, sunt mândru că am dezvoltat formula “The 7 S of Skin”, care cuprinde principalii factori cu efecte negative asupra sănătății și frumuseții pielii (Sun, Sugar, Smoking, Skin Care, Stress, Sleep, Second).

Am publicat, în premieră pe plan mondial, un articol referitor la legătura “Butterfly Effect” cu domeniul dermatologiei în general, și cu acneea și rozaceea în particular.

Sunt mândru că sunt Speaker la cele mai importante congrese de laser și anti ageing la nivel mondial, iar steagul României este prezent pe toate meridianele globului la cele mai semnificative manifestări științifice internaționale.