Square Art Studio, Proiect de suflet

Irina Riscu și Alex Stanciu sunt doi tineri arhitecți, care după câțiva ani buni de activitate în birouri de profil, au simțit că munca într-un astfel de mediu nu îi mai satisface pe deplin și și-au dorit un spațiu unde să poată da frâu liber imaginației, viziunii și creativității lor.

Astfel, în anul 2013, a luat naștere Square Art Studio sau mai bine spus, proiectul lor de suflet. În primii doi ani, proiectele lor au fost mai mult canalizate în domeniul arhitecturii și urbanismului. Însă, spre sfârșitul anului 2015, au simțit că vor să facă mai mult, așa că au înclinat balanța către designul de produs și decorațiuni interioare, pornind într-o călătorie prin universul ideilor. 

De aici, cu o rapiditate nebănuită, s-au legat ca într-un puzzle, idei inspirate din arhitectura tradițională, întoarcerea la origini, arta, meșteșug și spiritualitate, conturându-se astfel primul lor proiect „Case tradiționale și îngeri”.

Colecția cuprinde căsuțe de pânză inspirate din arhitectura tradițională românească din diferite zone ale țării, având câte o căsuță specifică fiecărei zone: Maramureș, Transilvania, Moldova, Muntenia, Oltenia și Banat. Cât despre îngeri, fiecare căsuță are un înger spiritual.
Căsuțele au fost foarte îndrăgite, motiv pentru care au ajuns în casele și sufletele multor oameni din România, dar și din întreaga lume. Pentru că au avut un mare succes, ele pot fi găsite astăzi în mediul online dar și în diverse magazine din România, sub diferite forme, de la miniaturi decorative până la perne de canapea și fotolii puf.