ȘCOALA EUROPEANĂ BUCUREȘTI. O poveste despre visuri care prind aripi

La Școala Europeană București găsești tot ce ai nevoie pentru a-ți urma drumul printr-o lume aflată într-o continuă schimbare. Aici poți veni cu visurile tale, poți să privești cu încredere spre stele, iar împreună vom deprinde drumul către ele!

Fiind părinți și, în același timp, profesori de formație, am avut convingerea, la începutul secolului al XXl-lea, că educația copiilor din România mileniului lll trebuie să aibă la bază atât bunele tradiții ale școlii românești, cât și experiențe din prestigioase sisteme europene de învățământ, care, în timp, s-au dovedit a fi trainice și de succes. Deși la acel moment, această idee părea un vis, în urmă cu 22 de ani, mai exact, în mai 2001, am decis să transformăm visul în realitate și am început un proiect pe cât de îndrăzneț, pe atât de inovator pentru vremea aceea: Școala Europeană București – o școală privată în limba română, cu program de studiu intensiv al limbii engleze, unde pregătirea academică temeinică să se armonizeze cu dezvoltarea personală a fiecărui elev întru descoperirea propriei unicități, un loc unde valorile durabile, fără de care nu putem vorbi despre formarea unui om complex (deschis, atent cu și la cei din jur, curios, reflexiv, îndrăzneț, informat, principial, onest, comunicativ și creativ), se dezvoltă în timp, în mod liber și creativ, cu onestitate, înțelegere și încredere, prin acceptare, atitudine proactivă, comunicare cu cei din jur și, nu în ultimul rând, cu perseverență și entuziasm.

Drumul de la prima clasă l – cu 4 elevi la început de an, în septembrie 2001 – la trei cicluri de învățământ complete acreditate (primar, gimnazial și liceal), numărând peste 550 de elevi, de la un spațiu închiriat – în primii patru ani – la două sedii moderne, special proiectate și construite pentru a servi desfășurării activităților didactice, a fost lung, pe alocuri anevoios, dar mereu provocator și motivant.

Am crescut împreună cu elevii care ne-au trecut pragul, am învățat împreună cu copiii, cu părinții și cu profesorii care alcătuiesc echipa SEB și am înțeles că, doar implicându-ne cu seriozitate și cu iubire în procesul complex al modelării umane, doar depășind obstacolele considerate provocări, putem să ne atingem țelurile propuse.

Acesta este motivul pentru care – AD ASTRA PER ASPERA – cugetarea strălucit exprimată de Seneca a devenit sloganul nostru, el definind atât drumul Școlii Europene București, cât și îndemnul pe care SEB îl transmite zi de zi elevilor săi. El este descrierea idealului oamenilor liberi, care sunt capabili să viseze, să-și urmeze visul și să nu renunțe la el oricât le-ar fi de greu, crezând în el și transformându-l în realitate cu perseverență și entuziasm.

Mulțumim echipei SEB, adevărați profesioniști care și-au dedicat întreaga pregătire și care s-au implicat cu tot sufletul în conturarea, în realitate, a ceea ce părea un vis: o școală modernă care să răspundă nevoilor societății în care trăim!

Mulțumim părinților pentru încrederea și sprijinul acordate!

Mulțumim elevilor care au trecut pragul școlii convinși de faptul că aici și visurile lor pot să prindă aripi!